Algemeen

Vrijwilligers van basischolen het Kienholt, de Schuthoek en het Rastholt in het zonnetje

Tijdens de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ – jaarlijks op 7 december – worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. En dat gebeurde vandaag ook op drie scholen van Stichting Bijeen, want naast de hulp van ouders zijn er ook andere vrijwilligers actief in en om de school.

Het Rastholt heeft sinds 2021 een Voedselbosje naast de school, de plek voor leerlingen om te leren en ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit in en om de (moes)tuin en hoe ze dit kunnen gebruiken in het Kinderkooklokaal. Maar om het Voedselbosje te kunnen onderhouden, daar is veel tijd en aandacht voor nodig. Hoe fijn is het dat er dan vrijwilligers van buiten de school willen ondersteunen. Piet van der Vliet (de buurman) en Jan Zwiers (vader van directeur Jarno Zwiers) steken wekelijks de handen uit de mouwen om, samen met groepjes leerlingen, het Voedselbosje aan te leggen en te onderhouden. En wat is er de afgelopen periode een werk verzet. Nu de wintermaanden zijn aangebroken, is er wat minder te doen in de tuin. Maar straks als de lente begint, dan komt het echte werk. En dan zullen Piet en Jan ook wekelijks weer actief zijn.

Voor het Kienholt was het een reden om vandaag Femmie Botter in het zonnetje te zetten! Al sinds jaar en dag is Femmie aan het Kienholt verbonden. Ooit begonnen als schoolschoonmaakster, haar kleinkinderen zitten (zaten) bij op de school en nu is ze drie keer per week te vinden in groep 1/2 om te helpen bij de lunch. Daarnaast is ze altijd bereid om te helpen bij allerlei andere activiteiten bij ons op school. ‘Femmie, we waarderen je hulp enorm en we hopen dat je nog jaren op deze manier aan onze school verbonden blijft, bedankt!’

Ook op de Schuthoek wordt een vrijwilliger extra in het zonnetje gezet. Ze kunnen gelukkig vaak rekenen op de ondersteuning van ouders bij allerlei activiteiten op school, maar de Schuthoek is ook in de gelukkige omstandigheid dat Mirfeta Hamidovic iedere maandag het gehele schooljaar klaarstaat voor het de kinderen en het onderwijsteam. “We hebben geen conciërge, dus we zijn als team heel blij dat Mirfeta allerlei taken doet waar wij niet aan toe komen. Daarom willen we haar op deze speciale dag extra bedanken voor het vele werk wat ze voor onze school doet!” Beide kinderen van Mirfeta, Erna en Danin, zijn oudleerlingen van de Schuthoek, dus des te bijzonder dat ze als ex-ouder nog steeds betrokken is bij onze school”, aldus directeur Wout Eshuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen