Meeste coronaboetes in Drenthe uitgedeeld in Hoogeveen

Hoogeveen – Uit cijfers die de Volkskrant heeft opgevraagd bij het Openbaar Ministerie blijkt dat in Drenthe de meeste coronaboetes zijn uitgedeeld  in Hoogeveen. Meppel staat op een tweede plaats. In percentage inwoners per gemeente die een boete hebben gekregen staat Meppel met 12,1 tegen 11,8% per 10.000 inwoners op kop in Drenthe.

Er is gekeken naar de periode tussen 23 maart en 28 juni. Hoogeveen zijn in de afgelopen coronamaanden  66 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de noodverordening. In Meppel waren dit 44. In de gemeentes Emmen en Aa en Hunze zijn daarin tegen geen boetes uitgeschreven. In Hoogeveen werden op 15 april maar liefst 11 personen tegelijk beboet tijdens een tuinfeest. Opvallend is dat ook binnen veiligheidsregio Drenthe de verschillen soms groot zijn. Volgens het artikel in de Volkskrant duidt dit erop dat burgemeesters hun stempel hebben gedrukt op het boetebeleid in hun gemeente.

De boetes bedragen voor volwassenen € 390,-  en voor jongeren € 95,-. Bedragen boven de € 100,- leveren tevens een aantekening op van justitie (strafblad).

Benieuwd naar de top 10 van gemeentes met de meeste boetes, kijk dan HIER

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *