Onstwedder Boys aan kop na zege op SCN

Onstwedder Boys is met nog één speelronde te gaan tot de winterstop de nieuwe koploper in de vierde klasse D. Afgelopen zaterdag won de ploeg uit Onstwedde met 3-0 van SCN dat haar vierde nederlaag op rij leed.

Een week na de beschamende 2-9 nederlaag tegen hekkensluiter BSVV kreeg SCN op bezoek bij Onstwedder Boys de kans om beter voor de dag te komen. De ploeg uit Nieuwlande hanteerde een andere tactiek dan het de afgelopen weken deed door bij balverlies ver terug te zakken en de ruimtes klein te houden. De bezoekers voerden deze speelstijl naar behoren uit en kregen ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Lars Guichelaar brak door de defensie van Onstwedder, maar stuitte vervolgens op doelman Rein Koudstaal die knap redding bracht.

Nieuwenhuis opent de score

Ondanks dat Onstwedder in de openingsfase moeite had met de compacte speelstijl van SCN, kwam de thuisploeg in de tiende minuut vanuit een standaardsituatie toch op voorsprong. Een schot van Gerko Scheper vanuit een hoekschop werd in eerste instantie nog gepareerd door Leon Reitsema, maar in de rebound stond Sem Nieuwenhuis op de juiste plek om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Even later ontsnapte SCN aan een tweede tegentreffer toen een vrije trap van Onstwedder op de kruising belandde. In het restant van de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Beide teams waren niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen waardoor men bij een 1-0 stand ging rusten.

Onstwedder loopt uit

Aan het begin van de tweede helft wist Onstwedder Boys voor het eerst vanuit het veldspel door de SCN-verdediging te breken en meteen was het raak. In de 52e minuut vond Anne Wilzing met een lage voorzet Gerko Scheper die de bal achter doelman Reitsema tikte. Na de 2-0 werden de ruimtes groter en kwam SCN voetballend beter in de wedstrijd. Het was echter wachten tot de slotfase voordat de bezoekers de grootste kans van de wedstrijd kregen. Vanuit een afgeslagen hoekschop volleerde Jeffry Snijder de bal op de lat waarna Roy Zwiers in de rebound van dichtbij ook niet in het net wist te vinden. Waar SCN niet tot scoren kwam, deed Onstwedder dit in de slotminuten wel. Na een uitgespeelde aanval tikte Gerko Scheper de bal in het lege doel en bepaalde de eindstand daarmee op 3-0. Een belangrijke laatste treffer voor Onstwedder; de ploeg gaat nu aan kop in de vierde klasse D doordat het met één doelpunt verschil een beter doelsaldo heeft dan naaste concurrent RWF.