Algemeen

Hoogeveen gaat omgekeerde vlaggen weghalen

Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken de afgelopen weken regelmatig met boeren. Maar nu gaat de gemeente wel beginnen met weghalen van de vlaggen op gemeentelijke eigendommen.

Op veel plekken in de gemeente zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen om de acties te ondersteunen. Maar deze spandoeken en vlaggen zijn ook bevestigd aan gemeentelijke eigendommen (denk aan lantarenpalen, verkeerslichten, gebouwen etc.) en dit is niet toegestaan volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ook veroorzaken deze spandoeken en vlaggen verkeersonveilige situaties. Er is een oproep gedaan aan diegenen die de vlaggen en spandoeken aan de gemeentelijke eigendommen hebben opgehangen: haal deze spandoeken en vlaggen weg. Waar hier geen gehoor is aan gegeven zal alsnog dit door de gemeente worden gedaan.

Tegenover RTV Drenthe laat de de woordvoerder van de gemeente weten: “We hebben met drie mensen om tafel gezeten en een goed gesprek gevoerd. Alleen is het zo dat deze mensen geen mandaat hebben om afspraken te maken met ons. Zij vertegenwoordigen namelijk geen grotere achterban. Het zijn vooral kleinere groepen of eenlingen die de vlaggen hebben opgehangen. De mensen waar wij het gesprek mee hebben gevoerd kunnen dus niet spreken voor alle actievoerders.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen