Amusement

Erwin Java’s Travel Party en Erwin Nyhoff brengen een ode aan Cuby & the Blizzards met een tuinconcert in Hoogeveen

Hoogeveen – Erwin Java’s Travel Party en Erwin Nyhoff brengen vrijdag 9 september een ode aan Cuby & the Blizzards met een tuinconcert in Hoogeveen. Ralph de Jongh, die twee jaar lang toerde met Harry ‘Cuby’ Muskee, opent de avond. Het Podium en De Tamboer organiseren voor de vierde keer een reeks openluchtconcerten in de tuin van het theater. Kaarten voor het tuinconcert zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl

 

Erwin Java & Erwin Nyhoff play C+B

Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff reist speciaal voor dit tuinconcert af naar Hoogeveen. De band brengt een verbluffende ode aan Cuby & the Blizzards. Op het Holland International Blues Festival 2022 gaven de mannen al een bloemlezing uit het werk van deze legendarische Drentse bluesband. Tijdens dit bluesy tuinconcert doen ze dat nog eens dunnetjes over.

 

Gitarist Erwin Java heeft met zijn deelname aan bands als White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en Cuby & the Blizzards een waanzinnige staat van dienst. Na de dood van Harry ‘Cuby’ Muskee richtte hij zelf King of the World op. In 2017 volgde zijn eerste soloalbum Keepin’ it real. Ook is Erwin betrokken bij theatershows van bluesliefhebber Johan Derksen. Erwin Java’s Travel Party is regelmatig te horen en zien in Veronica Inside.

 

Erwin Nyhoff nam vanaf 2021 de vocalen voor zijn rekening in een bijzonder muziektheaterproject rondom Harry Muskee. Samen met Erwin Java’s Travel Party bracht hij sublieme vertolkingen van Cuby & the Blizzards ten gehore. Dat smaakte naar meer. Tijdens het tuinconcert in Hoogeveen wordt het feest compleet met de blazers die tussen 1996 en 2011 met Cuby & the Blizzards toerden.

Een heerlijke bluesavond die liefhebbers absoluut niet mogen missen.

 

Ralph de Jongh

Ralph de Jongh opent de avond en ook hij heeft een bijzondere connectie met Harry ‘Cuby’ Muskee. In 2004 ontmoetten Ralph en Harry elkaar. Harry was dusdanig onder de indruk dat Ralph twee jaar lang als vaste support act op tournee ging met Cuby & the Blizzards. Ook schreef hij een lovende aanbevelingsbrief: “ Ralph speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet.”

 

Ralph de Jongh is geen onbekende in Hoogeveen. Al jarenlang trekt deze man met een missie volle zalen in De Tamboer en Het Podium. Stampend, kreunend, schreeuwend, zwetend: een lange blonde reus met een akoestische gitaar en de sound van een oude blueszanger. Voor het tuinconcert in Hoogeveen neemt Ralph de Duitse violist Miko mee. Ralph heeft een enorme klik met the Violin Man. Samen met deze magische violist uit Witzenhausen neemt hij op dit moment een album op. Puurder en rauwer wordt muziek niet.

foto: ‘De gehele maand september sfeervolle tuinconcerten in De Tamboer Hoogeveen’.

Geef een reactie