Echtpaar Doeve 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Vandaag 3 mei is het 60 jaar geleden dat Egbert en Gré Doeve zijn getrouwd. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hen de gelukswensen over.

Beiden zijn geboren in het pittoreske dorpje Kalenberg, gelegen in het prachtige natuurgebied “De Weerribben”. Zij trouwden in het gemeentehuis en in de N.H. Kerk te Oldemarkt.

Egbert was schoolmeester in Paesens-Moddergat en samen konden ze direct de onderwijzerswoning in dit Friese dorp aan de Waddenzee betrekken. Na een paar jaar verhuisden zij naar Nunspeet en vervolgens werd Egbert hoofd van de school in Dalerpeel/Nieuwe Krim en Gré leidinggevende bij de gezinsverzorging Dalen/Coevorden.

Door de jaren heen vervulden zij diverse bestuurlijke functies en deden veel vrijwilligerswerk in de plaatselijke gemeenschap, waarvoor Egbert een koninklijke onderscheiding kreeg.  Na hun pensionering verhuisden zij  naar Hoogeveen, waar ze ook weer nauw betrokken zijn bij de samenleving.

Hun huwelijk werd gezegend met twee kinderen Alice en Wouter. Ook kregen zij drie kleinzoons Robert, PeterJan en Bas en dit jaar werd hun achterkleindochter Lotte geboren.

Hun huwelijksjubileum hopen ze binnenkort samen met familie en vrienden te vieren, hoe kan het ook anders, met een rondvaart vanuit Kalenberg door het prachtige natuurgebied Nationaal  Park Weerribben –Wieden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord