Fruit voor iedereen’

Hoogeveen – Wethouder Gert Vos is vanmiddag ingezet om het project ‘Fruit voor iedereen’ verder te helpen. In november 2017 hebben zes basisscholen deelgenomen aan de kindergemeenteraad.

De kinderen zijn aan de slag gegaan met de vijf thema’s van Jong Hoogeveen en hoe de gemeente kinderen beter kan betrekken bij deze vijf thema’s. De thema’s van Jong Hoogeveen zijn: naschools, veiligheid, onderwijs en arbeid, ouders, zorg en onderwijs, geld en armoede. Basisschool De Sprong heeft gewonnen met hun idee ‘Fruit voor iedereen’. Vier leerlingen van De Sprong hebben met de supermarkt in de wijk afgesproken dat het fruit dat niet verkocht is, maar nog wel goed, op school wordt verdeeld. Kinderen die normaal gesproken weinig of geen fruit eten, krijgen dan drie dagen in de week fruit op school.

Overhandiging flyer
De leerlingen van De Sprong hebben een mooie flyer gemaakt over het fruitproject. Ze hebben wethouder Gert Vos gevraagd of hij de flyer wil overhandigen aan een andere basisschool in de gemeente Hoogeveen. Met de flyer willen de leerlingen scholen en supermarkten enthousiasmeren om ook deel te nemen aan het fruitproject. Op deze manier willen de kinderen het fruit eten in Hoogeveen promoten. OBS De Goudvink ontving vanmiddag de flyer van De Sprong. Wethouder Gert Vos: ‘Ik vind het een hartstikke mooi idee dat leerlingen elkaar zo inspireren. Een gezonde leefstijl is belangrijk en goed eten willen we natuurlijk liever opeten dan weggooien. Een hele mooie combinatie.’

foto:pixabay

Deel dit bericht!

Geef een antwoord