112/Misdaad

Totaal geen respect bij incident met overleden persoon

Regio- Door het lint! Geschreven door  Iwan Kamphuis, wijkagent Coevorden-Noord.
Ik word niet snel kwaad. Maar vandaag verbaasde ik me toch weer ernstig over het disrespect naar onze medemens.
We reden vandaag met meerdere eenheden naar een melding van een persoon te water. Helaas was de persoon overleden. Iets wat ons als hulpverleners nooit in de koude kleren gaan zitten. Om veilig te kunnen werken en in verband met het uit te voeren onderzoek, zetten we hierbij de weg af. Pylonnen op de weg met daarboven een lint “Niet betreden Politie”. Volgens ons overduidelijk dat de weg is afgezet.
Tot onze verbazing komen er evenzogoed voertuigen langs ons plaats delict. Eerst een vrachtwagen waarvan de bestuurder vindt “dat hij er langs moet omdat hij verderop moet lossen”. Na aanspreken gaat deze keurig terug, al zou het niet eens nodig moeten zijn.
Daarna een personenauto met meerdere inzittenden. Heel langzaam rijdend en met zijn allen zoekend kijkend in de richting van ons PD. Gelukkig heeft de brandweer schermen geplaatst en valt er niets meer te zien, maar alleen al het idee dat men bewust door onze afzetting heen is gereden, als ramptoerist langs komt rijden, ons onderzoek verstoort en onze veiligheid in gevaar brengt, maakt bij mij dat ik bijna door het lint ga.
Mensen, ziet u een lintje hangen, ga er dan maar van uit dat het nodig is. En ja, u moet misschien even omrijden, maar begrijp dat er in veel gevallen sprake is van persoonlijk leed of een gevaarlijke situatie.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: