112/Misdaad

Zes maanden celstraf voor zware bedreigingen

Assen/Hoogeveen: Een inwoner (38) van Nieuweroord kreeg van de rechter in Assen een gevangenisstraf van een half jaar, plus een half jaar voorwaardelijk, opgelegd wegens bedreiging. Tevens moet hij zijn slachtoffer € 2.200,- schadevergoeding betalen.
Man bedreigde 6-jarig jongetje met geladen kruisboog
De man heeft een moeder met haar 6-jarig zoontje bedreigd met een kruisboog. Hij richtte het geladen wapen op het jongetje om geld van de vrouw af te persen. Ze gaf de man, een bekende van haar, een bedrag van 75 euro en kon met het jongetje ontkomen. Zij reed overstuur naar het politiebureau in Beilen waarbij ze onderweg ook nog bij een aanrijding betrokken raakte.
In zijn woningen werden een aantal hennepplanten aangetroffen die in beslag werden genomen. Hij dreigde agenten om hen te vermoorden en het politiebureau in brand te steken. Later  bedreigde hij zijn buurvrouw met de dood en uitte telefonisch weer zware bedreigingen aan de politie in Hoogeveen. Daarbij sprak hij sympathie uit voor de schutter die in 2011 in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn, zes mensen doodschoot. Uit voorzorg werd het politiebureau in Hoogeveen toen gesloten.
De man was van slag geraakt door gebrek aan hennep, zo verklaarde hij. De zaak kwam eerder voor in november 2018 maar werd uitgesteld vanwege een psychisch onderzoek in opdracht van de rechtbank. Het onderzoek leidde tot de conclusie dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij moet zich dan ook een psychiatrische behandeling stellen van de rechtbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen