Politiek

CDA wil duidelijkheid over een vaccinatielocatie in Hoogeveen

CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de sluiting van de vaccinatielocatie van GGD Drenthe aan de Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. De partij wil onder andere weten of het college mogelijkheden ziet voor opnieuw een (kleinschalige) GGD vaccinatielocatie in Hoogeveen.

Op 16 maart jongstleden heeft GGD Drenthe de deuren gesloten van de vaccinatielocatie aan de Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Bijna een jaar lang maakte GGD Drenthe gebruik van de benedenverdieping van deze locatie. Het pand zal nu gaan dienen als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Dit betekent dat inwoners van de gemeente Hoogeveen die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus niet meer terecht kunnen in Hoogeveen. De dichtstbijzijnde vaccinatielocaties zijn nu in Meppel, Hardenberg en Assen.
Het coronavirus is nog steeds onder ons. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om kwetsbare groepen een tweede boostervaccinatie tegen het coronavirus aan te bieden.
Dat betekent dat 60-plussers en mensen met een ernstig verminderde weerstand op dit moment belangrijke groepen zijn die zich willen laten vaccineren.
CDA raadslid Aaf-Tineke Bisschop: “Het CDA heeft geluiden ontvangen dat het feit dat er nu behoorlijk gereisd moet worden voor de vaccinatie voor deze groepen een belemmering kan zijn. Daarnaast worden er in Hoogeveen op diverse locaties vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen die mogelijk nog niet gevaccineerd zijn tegen het corona virus en dit mogelijk wel wensen te doen.”

CDA heeft hierover daarom de volgende vragen aan het college gesteld.

  1. Is het college ermee bekend dat de locatie van de huidige vaccinatielocaties voor 60-plussers en mensen met een ernstig verminderde weerstand een belemmering kan vormen om zich te laten vaccineren?
  2. Is het college het met het CDA eens dat dit een ongewenste situatie is?
  3. Ziet het college mogelijkheden voor opnieuw een (kleinschalige) GGD vaccinatielocatie in Hoogeveen?
    Zo ja, wat kunnen wij daarvan verwachten?
    Zo nee, waarom niet?
  4. Welke ondersteuning biedt u aan vluchtelingen uit Oekraïne in Hoogeveen die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus?

Geef een reactie