Niek Wind uit Odoorn kandidaat-wethouder GB Hoogeveen

De ALV van GB heeft woensdagavond ingestemd met de voordracht van Niek Wind uit Odoorn als wethouder. “Onverwacht snel heeft onze GB-wethouder Jan Zwiers de kans gekregen om burgemeester van Midden-Drenthe te worden. Dat gunnen we hem van harte, maar het betekent voor ons wel de zoektocht naar een nieuwe wethouder. Wij zijn verheugd dat we Niek Wind bereid hebben gevonden deze vacature in te vullen. Hij is een geboren GB-er en heeft ondanks zijn jonge leeftijd (33), lange politieke ervaring in de gemeenteraad en een aantal jaren als wethouder” meldt bestuurslid Ina Prins. “Zoals het GB betaamt, hebben we onmiddellijk actie ondernomen toen we hoorden dat we een wethoudersvacature zouden krijgen. We hebben direct een advertentie uitgezet op onze website, sociale media en in de netwerken en we kregen een mooi aantal sollicitaties. Op zich logisch, want lokaal en onafhankelijk wethouder zijn in gemeente Hoogeveen, is een boeiende functie”

Niek Wind is geboren en getogen Drent, opgegroeid in Odoorn in een gezin (pa, ma en jongere broer) waarin politieke thema’s tijdens het eten vaak besproken werden. Dat was al vanaf zijn lagere schooljaren. Ook de oppas van het gezin, een actieve GB-er, is van grote invloed geweest. Tijdens de HAVO en VWO deed Wind mee aan het Nationale Jeugddebat.  Wind: “Toen er een vacature ontstond in de gemeenteraad ben ik op mijn 19e gevraagd deze in te vullen. Dat heb ik gecombineerd met mijn vervolgopleiding aan de RUG, waar ik de studies Nederlandse Taal en Cultuur en Filosofie heb gevolgd. Daarna ben ik docent Nederlandse Taal en Maatschappijleer geweest in Borger en Emmen. Ik zit nog steeds in de gemeenteraad en tussendoor ben ik enkele jaren wethouder geweest. Dat is me heel goed bevallen en daarom ben ik blij dat GB mij voorgedragen heeft om deze functie in Hoogeveen te vervullen. Ik voel me echt betrokken bij de samenleving, bij de Drentse cultuur en ik vind het dankbaar werk als ik mijn steentje kan bijdragen aan het behouden van een goede samenleving. Van nature werk ik graag samen, om vanuit de samenleving gezamenlijk te bouwen aan een nog mooiere gemeente.”

Naast het politieke werk heeft Wind diverse hobby’s. Hij golft, organiseert whiskyproeverijen, leest filosofie en politieke geschiedenisboeken. Hij gaat graag op vakantie naar Schotland vanwege de mooie ruige natuur, doorkruist het land dan waarbij hij ook de vele golfbanen aandoet en de whisky distilleerderijen. Wind heeft altijd gevoetbald bij HOC in Odoorn. Wind woont samen met Ingrid in Odoorn, kan elk moment vader worden van hun eerste kind.

De formele voordracht volgt op 7 september, dan zal de gemeenteraad het besluit nemen over de voordracht van Wind.