Zakelijk

Unigarant opent uitbouw kantoor met groot feest

Met optredens van o.a. Tino Martin werd vrijdagavond 1 april de nieuwe uitbreiding van het kantoor van Unigarant aan de Schutstraat officieel geopend. Het vernieuwde pand biedt niet alleen ruimte aan het groeiende aantal medewerkers, ook is het kantoor volledig uitgerust voor het ‘verbindend werken’. Hierbij zoeken we naar de optimale balans tussen thuiswerken en op kantoor. Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB en bestaat in 2022 exact vijftig jaar. 
Marin Roos, directeur Innovatie bij Unigarant, kijkt terug op een geslaagd project: “Het is fantastisch dat ons vernieuwde kantoor klaar is op het moment dat we de pandemie achter ons kunnen laten. In de nieuwe opzet van het gebouw zijn de leerpunten van de afgelopen twee jaar verwerkt. We hebben ontdekt dat thuiswerken voordelen heeft. Tegelijkertijd hebben we ook gemerkt dat elkaar echt ontmoeten onmisbaar is voor creatieve processen, voor het opstarten en afsluiten van projecten en voor het beleven van onze unieke Unigarant cultuur.”
De verbouwing heeft ongeveer een jaar geduurd en is uitgevoerd met voornamelijk regionale partners, zoals Hunebouw B.V. Zowel bij de constructie als de inrichting is rekening gehouden met de duurzaamheid van het gebouw. Zo leverde meubelfabrikant Vepa uit Hoogeveen stoelen van gerecyclede petflessen.
Tweede uitbreiding in vier jaar tijd
In 2018 werd het pand ook verbouwd. Toen werd de westzijde van het cirkelvormige gebouw doorgetrokken en is er een volwaardige etage onder het pand gemaakt. Tijdens de laatste verbouwing is de oostzijde doorgetrokken. In de nieuwbouw zijn naast twee grote trainingsruimtes voor nieuwe service- en schademedewerkers ook stilteruimtes, huiskamers en aanlandplekken te vinden.
Marin Roos: “Of het de laatste keer is dat we moeten verbouwen? Ik hoop in ieder geval dat we er nu een tijdje tegenaan kunnen. Maar ondertussen groeit ons bedrijf rustig door. Dus wie weet trekken we de cirkel ooit nog eens door, haha.”
Feestjaar
2022 staat het hele jaar in het teken van het vijftigjarig jubileum en feest. Gedurende het hele jaar worden er vijftig grote en kleine activiteiten georganiseerd voor collega’s, relaties en klanten om dit bijzondere jaar in te kleuren. Foto: Jesper Senff

Geef een reactie