Sport

Dames Hollandscheveld en Pesse delen de punten in bloedstollend duel

Hollandscheveld – voor de Oranje-zwarte dames uit Hollandscheveld zit het lange wachten er eindelijk op. Ook voor hen start de tweede helft van de competitie. Het openingsduel van is meteen de kraker tegen de dames uit Pesse. De Groen-witte dames staan met evenveel gespeelde duels 2 punten boven de dames uit Hollandscheveld en bezetten de eerste op de ranglijst. Bij winst op Pesse zou de ploeg van Herny Strijker de koppositie kunnen overnemen. Het belang van deze wedstrijd was ook het publiek, dat voor dames voetbal echt in grote getallen was opkomen dagen, waardoor er voor de aftrap aan al een heuse derbysfeer aanwezig was.

 

En vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen maar voor één ding op het veld stonden en dat was de overwinning. Er werd door beide ploegen vroeg druk gezet en er was weinig ruimte en tijd om even rustig de bal aan te nemen. Toch leek Pesse in de onderlinge duels net iets vaker als winnaar uit de bus te komen. Al na zes minuten kon de uitploeg zijn klasse laten zien vanuit een vrije trap, het aanwezige thuispubliek kon echter opgelucht ademhalen toen ze zagen dat de bal net over het doel heen vloog. Hollandscheveld was zelf ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar het waren de dames van Pesse die de openingstreffer op hun conto namen. En na een half uur spelen zorgden zij er zelfs voor dat de 0-2 op het scoreformulier te staan. Voor de Oranje-zwarte dames was het op dat moment belangrijk om niet de koppies te laten hangen. Zelf scoren zou het vertrouwen in ieder geval weer een boost geven. En dat viel ook te zien toen Hilde Benning, op aangeven van Milady van Dalen, de aansluitingstreffer wist te maken. Op en rond het veld zag je het vertrouwen groeien en dat bracht Milady er toe om ook eens een schot van afstand te proberen. De keepster van Pesse was enigszins verrast door het schot en kon ook geen redding meer bieden. Even leek het er op dat dit ook de ruststand zou worden, maar vlak voor rust sloeg Pesse nogmaals toe.

 

De tweede helft was een letterlijk en figuurlijk een voortzetting van de eerste helft. Beide ploegen waren fel in de onderlinge duels en het publiek van beide teams voelde dat hun team hun support kon gebruiken. Uiteraard was dit merkbaar bij overtredingen, het publiek liet dan meteen van zich horen. Anderzijds zorgden zij ook voor sfeer door ook hun team toe te zingen. Met name Pesse leek hierdoor in eerste instantie extra vleugels te krijgen en het duurde daardoor ook niet lang voordat zij ook de 2-4 wisten te maken. Hollandscheveld keek zodoende wederom naar een twee punten achterstand aan. Maar ook nu kwam de aansluitingstreffer weer op een perfect moment. Ditmaal was het Sabrina van Nuil die wist te scoren vanuit een penalty, nadat Jolanda Hamstra onderuit werd getrokken in het zestienmetergebied. Diezelfde Sabrina schreef ook even later de 4-4 op haar naam. Dit keer wist ze op eigen kracht in de korte hoek te scoren, al gaf ze later eerlijk toe dat het eigenlijk als voorzet bedoeld was. Met de 4-4 op het scorebord kon het nog alle kanten opgaan. Henry Strijker wilde de overwinning graag naar zich toe trekken en besloot daarom aanvallend te wisselen. Er ging een verdediger eraf en een aanvaller mocht het veld betreden. Dit zorgde ook dat er achterin wat meer ruimte ontstond en Pesse leek hier vlak voor tijd van te kunnen profiteren. Bij een hard schot van Pesse was Renske Beekhuis, de keepster, eigenlijk al gezien, maar zij werd gered door de paal. Beide ploegen bleven kansen creëren, maar kwamen niet meer tot scoren. Hierdoor delen beide ploegen de punten en blijft Pesse koploper in de derde klasse L.

Verslag en foto: Remco Bos

Geef een reactie