Gezondheid

Recordaantallen besmettingen: aanpassing bron- en contactonderzoek

Door het hoge aantal positieve testuitslagen kan de GGD niet meer iedereen bellen voor bron- en contactonderzoek. Wel ontvang je als inwoner van Drenthe altijd een e-mail van GGD Drenthe na je positieve testuitslag. Zo weet je wat je moet doen als je besmet bent. En hoe je jouw contacten goed informeert.

Hoe krijg ik mijn coronatestuitslag?

  • Heb je een DigiD? Dan krijg je een e-mail wanneer je testuitslag in te zien is op coronatest.nl. Is die positief, dan ontvang je kort daarna ook een mail vanuit ons bron- en contactonderzoek.
  • Heb je geen DigiD? Dan word je gebeld bij een negatieve testuitslag. Word je niet gebeld, dan ontvang je een e-mail vanuit ons bron- en contactonderzoek. Hierin staat dat je ons dan kunt bellen voor je testuitslag.
  • Ben je niet bij een GGD getest? Dan krijg je de uitslag (meestal per e-mail) van de betreffende testaanbieder. Deze is verplicht positieve testuitslagen ook door te geven aan de GGD. Ook dan ontvang je dus een mail vanuit ons bron- en contactonderzoek.

Ik heb corona. Wat geldt nu voor mij?

Ga naar https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website). Op deze website zie je in een paar kliks precies wat voor jouw persoonlijke situatie geldt. Zorg er daarnaast voor dat al jouw contacten de huidige adviezen en leefregels kennen.

Hoe kan ik mijn contacten goed informeren?

  1. Deel deze link met je contacten:https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website) Op deze website ziet iedereen precies wat voor de eigen persoonlijke situatie geldt.
  2. Of download de GGD Contact app.
    Hiermee kun je zelf achterhalen wie mogelijk besmet is geraakt en gelijk alle betrokkenen waarschuwen.

Ben je zorgmedewerker?

Meld dan bij je werkgever dat je besmet bent. Mogelijk gelden er aanvullende of andere maatregelen voor jouw situatie.

Kom je op een kinderopvang, basisschool of middelbare school?

Informeer dan ook de school of opvanglocatie. De school kan naar wens contact opnemen met de GGD voor advies.

Aanvullende informatie

Op onze website(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website) lees je meer over:

Vragen naar aanleiding van de ontvangen e-mail?

Bel of mail ons dan gerust. Als je aangeeft dat je naar aanleiding van de e-mail contact opneemt, zorgen wij dat je snel geholpen wordt door één van onze bron- en contactonderzoekers. Je bereikt ons dagelijks, tussen 8.00 en 17.00 uur, via 0592-709709 of per e-mail via contactonderzoekcorona@ggddrenthe.nl.

Meer antwoorden op veel gestelde vragen vind je ook op de website van het RIVM(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website).

Geef een reactie