Drenten vergelijken zorgverzekering vaak via smartphone of tablet

Drenthe- 44,7 procent van de Drenten die zorgverzekeringen vergelijken, doet dit via een mobiel apparaat. Dit blijkt uit bezoekersdata van online platform Independer, dat het gedrag van bezoekers in de afgelopen maand analyseerde. In geen enkele andere provincie worden zorgverzekeringen zo vaak via een mobiel apparaat vergeleken.

Sinds 12 november mogen Nederlanders weer overstappen van zorgverzekeraar. Na één maand vergeleek Independer de keuzes die consumenten op haar website maakten met de eerste ‘overstap maand’ van vorige jaren.
Drent vergelijkt het vaakst met mobiel apparaat
Drenten die afgelopen maand zorgverzekeringen vergeleken, deden dit voornamelijk via een desktop computer. 55,3 procent vergeleek namelijk via een ‘reguliere’ computer. Dit percentage ligt lager dan het landelijk gemiddelde (58,4 procent) en is tevens het laagst van alle provincies.

Verdubbeling gebruik WhatsApp
Het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon bij het vergelijken van zorgverzekeringen, komt nog sterker tot uiting in het WhatsApp gebruik. Independer zag het gebruik van de WhatsApp-functie op haar site, waarmee website informatie snel gedeeld kan worden, verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Dekkingen die in Drenthe worden bekeken
Naast gebruikte apparaten en vergelijkingen van de basisverzekering, werd in de data-analyse ook gekeken naar de manier waarop inwoners van Drenthe vergelijken bij andere dekkingsvormen.
Gebleken is dat Drenten vooral vergelijken op basis-, tand én aanvullende dekkingen (41,8%). In Drenthe vergelijkt 23,3% uitsluitend de basisdekking. 18% vergelijkt de basisverzekering én andere aanvullende dekkingen. 16,8% vergelijkt in Drenthe de basis- en tandartsdekking.

Meer informatie is te vinden op de pagina ‘ Zo vergelijkt Nederland de zorgverzekering.’ Bron: Independer Zorgverzekering