College wil aansluiting rondweg Hollandscheveld op Riegshoogtendijk mogelijk maken

Hollandscheveld – B&W heeft een voorstel neergelegd om de aansluiting van de aan te leggen rondweg om Hollandscheveld, op de Riegshoogtendijk mogelijk te
maken. Hiervoor is 3,5 miljoen beschikbaar gesteld.

In het bestemmingsplan loopt de rondweg rond het toekomstige bedrijventerrein Riegmeer, waarna het aansluit op de Riegshoogtendijk. De weg zorgt voor ontsluiting van het bedrijventerrein Riegmeer, het vangt de toenemende verkeersdruk op en zal het doorgaande verkeer om Hollandscheveld leiden. In de begroting van 2018 en 2019 is in totaal € 3,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanleg van de rondweg.

In het huidige bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II loopt de bedoelde rondweg rond het toekomstige bedrijventerrein Riegmeer, waarna het aansluit op de Riegshoogtendijk.
Deze weg is enerzijds noodzakelijk ter ontsluiting van het bedrijventerrein Riegmeer en anderzijds om de toenemende verkeersdruk op te vangen en het doorgaande verkeer om het dorp
Hollandscheveld te leiden. Door verschillende ontwikkelingen is intussen gezocht naar een alternatief tracé voor de rondweg. In het alternatieve tracé kruist nu het verlengde van de Mr. Cramerweg ten noorden van Riegmeer de Langedijk en steekt vervolgens het planologisch gebied voor het bedrijventerrein in. In het meest noordelijk gedeelte van het bedrijventerrein buigt de weg af richting het oosten, waarna het aansluit op de Riegshoogtendijk.

De gemeente heeft bij de voorbereiding van het bestemmingsplan overlegd gepleegd met verschillende instanties en besturen, allen hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het nieuwe bestemmingsplan. Binnenkort wordt het  ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd gedurende een periode van 6 weken. Gedurende deze inzagetermijn kan een ieder een zienswijze kenbaar maken.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “College wil aansluiting rondweg Hollandscheveld op Riegshoogtendijk mogelijk maken

 • 24 juli 2018 om 22:07
  Permalink

  goh is er een lichtje gaan branden
  nu maar hopen voor ze dat er geen bezwaarschriften binnenkomen
  anders kan het nog een langdurig verhaal worden

 • 16 augustus 2018 om 16:08
  Permalink

  Heb me er verder niet in verdiept, maar volgens mij is de aansluiting van de rondweg op de Riegshoogtendijk wel zeer magertjes.
  Straks allemaal auto’s die stilstaan en optrekken op dit punt? Over hoeveel auto’s denken de ontwerpers van deze kruizing het te hebben s’avonds tussen 4 en zes uur?

Geef een antwoord