Vanaf het eind van de avond tot en met zaterdagochtend kans op gladheid, zondag kans op ijzel

Verkeer moet de komende dagen rekening houden met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en (winterse) neerslag. Ga je de weg op, houd daar dan rekening mee en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan.

Code Geel

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven. Vanaf vrijdagavond laat zal in de noordelijke helft van het land de temperatuur een flinke daling inzetten. Houd er rekening mee dat het door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van het land.

Eerste Kerstdag kan het in het midden en noorden nog lokaal glad zijn. Uiteraard strooit Rijkswaterstaat op de wegen, maar alsnog vragen we je alert te blijven.

Winterse neerslag

De nacht van zaterdag op zondag verloopt ook behoorlijk koud. Vanuit het noorden trekt koude lucht verder het land in terwijl vanuit het zuiden een gebied met neerslag richting het noorden trekt. Beiden zullen rond de grens met de provincie Utrecht met elkaar in botsing komen, waardoor de neerslag rond 03:00 uur een winters karakter zal krijgen. Dit kan zijn in de vorm van natte sneeuw, maar ook droge sneeuw is niet helemaal uit te sluiten.

Grote kans op ijzel

Zondagochtend kan het lokaal verraderlijk glad zijn door ijzel. Dit begint aan het eind van de nacht in het zuiden, breidt zich langzaam noordwaarts uit over het land en duurt enkele uren. In het noorden en noordoosten duurt het mogelijk tot het einde van zondag.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord