Samenwerking tussen Terra MBO en Drenthe College in Meppel

Regio – De mbo-onderwijsorganisaties in Meppel willen de jongeren in deze regio het beste onderwijs aanbieden, in zoveel mogelijk richtingen én op ieders eigen niveau. Jongeren in Meppel moeten kansen krijgen én wat te kiezen hebben!

Daarom hebben Terra MBO Meppel en Drenthe College Meppel de handen ineen geslagen. Samen wordt gekeken hoe het mbo-onderwijs in Meppel beter op de kaart kan worden gezet. De eerste stap is samenwerken binnen Entree-onderwijs. Met deze samenwerking bieden beide scholen een totaalpakket aan Entree-opleidingen in de regio Meppel.

Entree-onderwijs
Het Entree-onderwijs is mbo-onderwijs op niveau 1. Dit is voor leerlingen van 16 jaar en ouder die zonder diploma van de middelbare school komen. Met een diploma van een Entree-opleiding op zak kan men op assistent niveau aan de slag op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2. Kenmerkend voor de Entree-opleidingen is dat er veel wordt geleerd in de beroepspraktijk. Hoeveel praktijkles de student krijgt is afhankelijk van de gekozen leerweg. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) bestaat uit school en stage en bij de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) wordt werken en leren gecombineerd. Daarnaast krijgen studenten intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding.

Wat houdt de samenwerking in?
Zowel Terra MBO als Drenthe College bieden Entree-opleidingen aan. Terra doet dit in de groene richtingen zoals planten, dieren, voeding en logistiek. Drenthe College in de richtingen verkoop, techniek, logistiek, mobiliteitsbranche, horeca, dienstverlening & zorg. Entree-studenten van beide scholen kunnen straks gezamenlijk onderwijs krijgen, bijvoorbeeld tijdens een praktijkdag op een bedrijf dat allerlei facetten vanuit de verschillende opleidingsrichtingen aanbiedt zoals een vakantiepark, zorgboerderij, verzorgingshuis, manege of speeltuin.

Daarnaast is het ´groene´ onderwijs van Terra uitermate geschikt om te combineren met het ‘grijze’ onderwijs van Drenthe College. Door elementen van beide scholen te combineren, kunnen de scholen jongeren in Meppel, die interesse hebben in een Entree-opleiding, mooie volwaardige opleidingen aanbieden.

Op deze manier krijgen studenten binnen hun opleiding met veel verschillende thema’s en werkzaamheden te maken en leren ze door te doen. Ze doen meer ervaring op en hun belevingswereld wordt groter, waardoor ze ook beter kunnen ontdekken waar hun passie ligt. Op deze wijze worden de Entree-studenten uit Meppel waardevolle medewerkers voor het bedrijfsleven in de regio!

Geef een reactie