Het ‘Fitte Brein’ voor senioren

Hoogeveen – Hoe oud we worden, weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wél te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door onze hersenen te stimuleren. Dat helpt om ze fit te maken en houden, anders verliezen ze aan kwaliteit. Vraag aan u: hoe fit is uw brein?

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen en gezonde voeding een positief effect hebben op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie. Ook het leiden van een actief leven met diverse interesses heeft positief effect op het behouden van een fit brein.

BIJEENKOMST

Zaterdag 3 november vindt om 10.30 uur in de Bibliotheek Hoogeveen een bijeenkomst over ‘Het Fitte Brein’ plaats. De bijeenkomst is bedoeld voor senioren uit de hele gemeente. ‘Het Fitte Brein’ wordt georganiseerd door de Bibliotheek en de sportfunctionaris senioren van de gemeente Hoogeveen. Het eerste half uur kunt u luisteren naar een interessante lezing.
U ontvangt bruikbare tips om uw brein zo lang mogelijk fit te houden. Vervolgens doen we een quiz en na een korte pauze volgen we de workshop ‘training van de hersenen door middel van bewegen’. Om 12.30 uur word de ochtend afgesloten af met een gezamenlijke lunch. De kosten van deze ochtend zijn € 5,00 incl. koffie/thee en lunch. Wilt u niet mee lunchen dan betaalt u € 2,00.

OPGAVE

Wilt u meedoen? Meld u dan vóór zaterdag 27 oktober aan bij Eefke Weismann-Hooijer, sportfunctionaris senioren van de gemeente Hoogeveen. Dat kan door te bellen met SportDrenthe: 0528-233775 of e-mail [email protected] Bij de opgave graag uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres doorgeven. En of u wilt deelnemen aan de lunch