Algemeen

GGD locatie in Hoogeveen locatie Hoogeveen is uitgebreid met extra priklijnen

Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen van De Wolden en Karel Loohuis van gemeente Hoogeveen zijn vol bewondering tijdens hun werkbezoek aan de GGD locatie in Hoogeveen. Hier wordt met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk de boosterprik te geven. Net als de andere 3 locaties in Drenthe is locatie Hoogeveen uitgebreid met extra priklijnen. Bijna 1000 mensen per dag krijgen hier de boosterprik. In Drenthe worden volgende week circa 50.000 mensen gevaccineerd.

Burgemeester Nieuwenhuizen: ‘wat fijn dat jullie zo enthousiast samen de schouders eronder zetten. Ik zie hier allemaal vriendelijke mensen’. De medewerkers vertellen dat ze soms ook te maken krijgen met agressie en dat dit hen enorm raakt. ‘Ik snap de frustratie wel bij sommige mensen, maar je schrikt er echt van. Deze periode is voor niemand leuk natuurlijk’. Aan de andere kant zijn veel mensen juist heel blij. ‘Soms laten ze zelfs een kaartje met een lieve boodschap voor onze medewerkers achter’, zegt GGD-manager COVID, Marjon Feenstra.

Burgemeester Loohuis: ‘Alle ervaringen leren ons wat nodig is voor een eventuele volgende boostercampagne. Ik heb veel bewondering voor deze enorme logistieke opzet en ben blij dat inwoners in Hoogeveen en omstreken niet ver hoeven voor hun boosterprik’.

Alle boostervaccinaties zijn alléén op afspraak. Dat is niet alleen omdat er anders wachtrijen ontstaan met onveilige situaties. Maar ook omdat er op deze manier zo veel mogelijk mensen geholpen kunnen worden. Alle gegevens staan dan al in het systeem.,

Op de foto: v.l.n.r. Marjon Feenstra, manager GGD Drenthe, burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen van De Wolden, burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen en Heleen Becoördinator Vaccineren GGD Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen