Heel Hoogeveen Bakt een lekkere wedstrijd

Hoogeveen – In de Tamboerpassage was het een komen en gaan van bakkers uit de omgeving van Hoogeveen. De door de Pulle georganiseerde Heel Hoogeveen Bakt vond er weer plaats. Maar liefst 18 lekkere taarten werden tussen 11:00 en 12:00 afgeleverd in het restaurant.

Bij het bak spektakel gaat het niet alleen om hoe je taart er uitziet, maar vooral ook om de smaak van de taart. Uiteindelijk weegt het uiterlijk, smaak, structuur en algemene indruk mee voor het uiteindelijke jury oordeel. Een jury bestaande uit allemaal top bakkers die Hoogeveen rijk is. De jury vond de verzorging van de taarten ook dit jaar weer uitmuntend. En was erg benieuwd naar de smaak. Er waren mooie taarten te zien zoals een Flamingo en een koe, maar ook een heuse appelroomkaas taart. Hetgeen een verrassing was voor de jury.

De meeste bakkers zijn tussen de 4 en 6 uur nodig geweest per taart. Alles word met de hand gemaakt zoals fondant vullingen, bodems, roosjes maar ook complete onderstellen waar de taart op rust. Een deelnemer is per fiets naar het station gefietst met de taart in der handen met de trein naar Hoogeveen gekomen om haar taart te laten deelnemen aan de wedstrijd.

De Uitslag:
1e prijs: Patricia Volbeda

2e prijs: Leonie van Eck.

3e prijs: Robert Luttje en Denise Slagter.

Voor meer foto’s GD Fotografie

Deel dit bericht!

Geef een antwoord