Jonge kunstenmakers in de spotlights

Hoogeveen – De organisatie van festival U!TdagenD Hoogeveen lanceert dit jaar een kinderpodium voor jong talent. Jeugdige beoefenaars van de podiumkunsten uit de hele gemeente en omgeving kunnen zich laten zien en horen op zaterdagmiddag 8 september tussen 13.00 en 17.00 uur in de speciale pagodetent op het Tamboerplein. Kun je iets bijzonders? Solo? Of als duo of trio? Musiceren, zingen, grappen maken, goochelen, acteren, voordragen, buikspreken of bedenk het maar! Alle kunstenmakers en entertainers vanaf 8 jaar kunnen zich tot 1 juni 2018 aanmelden voor een optreden van
5 tot maximaal 10 minuten via www.uitdagend.nl.

U!TdagenD voor kinderen
U!TdagenD is de opening van het culturele seizoen in Hoogeveen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Er is van alles te zien en te beleven. Ook voor kinderen zijn er voorstellingen, workshops en doe-dingen. In de pagodetent met het kinderpodium is ruimte voor zo’n 30 bezoekers. Dat levert een intiem en informeel festivalsfeertje op. Het publiek kan gewoon in- en uitlopen.

Het festival begint dit jaar op vrijdagavond 7 september in De Tamboer. U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen.