Amusement

Juliana – De Bazuin repeteert weer

Hollandscheveld – Toen er in mei van dit jaar versoepelingen werden aangekondigd was bijna overal een voelbare opluchting te bespeuren: gelukkig, we mogen weer! En na een lange periode zonder verenigingsactiviteiten begonnen de slagwerkgroep en het orkest van Juliana – De Bazuin op 1 juni weer met repeteren.
Corona had alles en iedereen in zijn greep en na zo’n lange periode was het maar de vraag wat er allemaal is blijven hangen. Natuurlijk werden er in de lock-down onlineactiviteiten georganiseerd, maar muziek maken moet je toch echt live met elkaar doen. En musiceren is net als fietsen en zwemmen: éénmaal aangeleerd verleer je het nooit echt en gelukkig kunnen de muzikanten het nog! Het zal best nog wel een tijdje duren voordat het oude niveau weer terug is. Maar ondanks de nu weer oplopende cijfers hoopt Juliana – De Bazuin dat de repetities na de vakantie weer in zijn oude vorm zonder onderlinge afstand kunnen doorgaan. Verderop in dit blad kunt u een interview lezen met de muzikale leiding en de kersverse voorzitter van de vereniging over hoe zij dit afgelopen jaar hebben beleefd.
BLAZERSKLAS
Met de aanvang het nieuwe seizoen gaat er ook meteen een aantal nieuwe activiteiten van start. Zo wordt de jeugdopleiding weer opgepakt omdat er weer plaats is voor nieuwe leden bij zowel orkest als de slagwerkgroep. En niet alleen voor de jeugd, maar ook voor
volwassenen zijn er mogelijkheden om de muzikale droom waar te maken. In september wordt begonnen met een blazersklas met als doel om vrijblijvend en laagdrempelig in groepsverband een blaas- of slaginstrument te leren bespelen. Dit is voor zowel nieuwe leden als ook voor oud-leden die hun voormalige hobby nieuw leven willen inblazen.
Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de secretaris Ina de Jonge, via email: secretariaat@julianadebazuin.nl. Hou ook Facebook en Instagram in de gaten voor nadere informatie over deze nieuwe activiteiten. Er is door de meeste leden al meer dan een jaar niet in groepsverband gespeeld en concerten werden zonder uitzondering allemaal afgelast. Maar het enthousiasme in niet gedoofd er zijn al voorbereidingen om in het najaar een groots concert te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen