Korte toegangstijden tot de polikliniek oogheelkunde van Treant

Het oogheelkundig team van Treant is de afgelopen periode behoorlijk uitgebreid. Inmiddels telt de afdeling vijf oogartsen, twee physician assistants en drie orthoptisten. Daarnaast wordt er optimale ondersteuning geleverd door technisch oogheelkundig assistenten (TOA’s), doktersassistenten en medisch secretaresses. ‘Met deze complete groep van toegewijde medewerkers behoren lange toegangstijden op de polikliniek oogheelkunde bij Treant tot het verleden’, benadrukt oogarts en medisch manager Margot Dellaert.

De laatste tijd is er hard gewerkt om de polikliniek oogheelkunde van Treant toegankelijker te maken voor patiënten met oogheelkundige problemen. Doordat het team nu zo volledig is, zijn er meer spreekuren en operaties mogelijk op zowel ziekenhuislocatie Scheper in Emmen als ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.

Korte toegangstijden
Op dit moment is de toegangstijd voor een reguliere afspraak op de polikliniek twee tot drie weken. De wachttijd voor een operatie onder plaatselijke verdoving bedraagt één tot drie weken. Huisartsen en optometristen kunnen patiënten rechtstreeks verwijzen naar de polikliniek oogheelkunde van Treant in Emmen of Stadskanaal.

Oogheelkunde tijdens corona

Ondanks corona, is veel reguliere oogheelkundige zorg mogelijk. Dit komt doordat de oogheelkunde een eigen team aan medewerkers heeft en 95% van de ingrepen in de specifieke oogheelkundige operatiekamers plaatsvinden.

Heeft u oogheelkundige problemen die niet te verbeteren zijn met het aanpassen van de bril, overleg dan met uw huisarts of optometrist of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar de oogheelkunde van de Treant Zorggroep.

[Foto: Bianca Verhoef]

Deel dit bericht!

Geef een antwoord