Pim de Jonge is weer thuis bij HZVV

Zaterdaghoofdklasser HZVV kan ook komend seizoen beschikken over Pim de Jonge. De middenvelder keerde vorig jaar terug bij de club waar hij opgroeide, nadat er vanwege de coronacrisis een streep ging door het oorspronkelijke plan om te gaan spelen in de Australische NPL.

De Jonge (28) had zich samen met zijn vriendin Milou, na een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, gesetteld in Melbourne, maar het avontuur werd wreed onderbroken. Nu is hij terug in Nederland en draagt hij weer het rood-wit.

Dat voelt vertrouwd. Als speler doorliep hij er de gehele jeugdopleiding. De Jonge debuteerde in het seizoen 2010-2011 in de uitwedstrijd tegen PKC’83 in de hoofdmacht van HZVV en werd in 2015 gehuldigd vanwege het feit dat hij 150 officiële wedstrijden voor de club had gespeeld.

De linkspoot heeft zich van 2016 tot 2019 verder ontwikkeld bij HHC en Staphorst, maar na zijn terugkeer naar Nederland was de keuze voor HZVV snel gemaakt. ‘Het voelde als thuis komen.’

Doordat er aanvankelijk problemen waren met de overschrijving moest De Jonge even wachten voordat hij zijn officiële rentree kon maken. Dat was vervelend voor hem, omdat het elftal van Rick Mulder goed draaide en er niet direct aanleiding was om de middenveldbezetting te veranderen. Straks begint hij met een schone lei aan de voorbereiding en zal hij er alles aan doen om zich vast in de basis te spelen.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Pim is een klassespeler met veel ervaring. We vinden het allemaal mooi dat hij hier weer rondloopt.’

Deel dit bericht!

Geef een antwoord