Locked&live in het Podium wint omdenk-award popgala noord

Hoogeveen – Locked & Live heeft de Omdenk-Award gewonnen voor het ‘beste initiatief uit de muziekindustrie ten tijde van de corona crisis’. De Award werd vanmiddag uitgereikt tijdens het Popgala Noord, dat via een livestream werd uitgezonden vanuit Vera, Groningen. De concertreeks Locked & Live werd opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, waaronder tour- en stagemanager Etjen van der Vliet en Maurice Endeman, algemeen manager bij Het Podium. Zij namen de Award in ontvangst namens de organisatie. “We hebben dit project opgezet vanuit onze gezamenlijke passie voor het vak en de wens om iets te doen voor muzikanten en crew. Het is erg leuk om te zien dat dit nu wordt beloond met deze award.”

Beste muziekinitiatief ten tijde van corona crisis

 

Locked & Live

In november en december traden tien Nederlandse popacts op in Het Podium. Deze Locked & Live concerten werden via een livestream uitgezonden, waarbij het publiek zelf kon bepalen hoeveel geld zij betaalden voor het livestreamticket. De opbrengsten gingen rechtstreeks naar de artiesten en crew. Bij ieder concert mocht een klein aantal fans live in Het Podium aanwezig zijn. Het programma was zeer afwisselend, met optredens van Mayleaf, Money & the Man, Paceshifters, Ten Times A Million, Someone, Tim Akkerman & the Ivy League, Jimmy Diamond, Jett Rebel en Meis.

 

Coronamaatregelen verlengd: wel livestream concerten

Vanwege de lockdown in december werden de laatste drie Locked & Live concerten doorgeschoven. Voor EUT wordt nog een nieuwe datum gezocht. Eefje de Visser en Heidevolk staan in de agenda op woensdag 27 en vrijdag 29 januari 2021.
Naar aanleiding van de verlengde coronamaatregelen in de persconferentie van 12 januari, is er besloten dat deze Locked & Live concerten wel doorgaan, maar zonder publiek. Kaartkopers worden geïnformeerd per e-mail. De concerten kunnen wel nog steeds via de livestream worden gevolgd.

 

Eefje de Visser

Eefje de Visser betovert met donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met een reeks uitverkochte clubshows in de Benelux, diverse Europese supportshows en haar meest recente wapenfeit Bitterzoet wordt Eefje ook buiten onze taalgrenzen opgepikt. Ze won de Gouden Notenkraker, is genomineerd voor de Buma Award voor Beste Alternatieve Album en is twee keer genomineerd voor de 3FM Awards.

 

Heidevolk

Sinds hun oprichting kwam, zag en veroverde Heidevolk podia door heel Europa met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. Foto: Anya

Deel dit bericht!

Geef een antwoord