Het Nieuwe Normaal: monddoekjes weggooien op de straat

Hoogeveen/Nederland – Hij is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, het mondkapje. Overal vind en zie je ze. Tot voor een jaar was het eigenlijk alleen het zorgpersoneel of mensen in speciale beroepen die ze gebruikten. Het enige verschil is dat je ze in het ziekenhuis en in de fabriek niet overal ziet rondslingeren. Daar worden ze keurig in de gedesinfecteerde afvalemmers gegooid en later vernietigd. Zorgpersoneel weet dus hoe ze hiermee moeten omgaan. En dat is toch niet zo moeilijk.

Is dit echt de nieuwe realiteit? Dat je ze overal op straat en in de natuur tegenkomt? Het zijn wel alleen de standaard mondkapjes die je ziet. Dus niet de speciale gefabriceerde mondkapjes met logo’s of mooie kleuren. Is het ook niet een beetje gevaarlijk om die gebruikte mondkapjes te laten slingeren? Wat gebeurt er als kinderen er mee spelen of als honden er aan ruiken? Goeie vragen voor de virologen.

Overal op straten en bosjes zijn de mondkapjes te vinden, een grote ergernis voor natuurliefhebbers. Ook voor dieren kan dit zeer gevaarlijk zijn. Zij kunnen met hun kop tussen het elastiek blijven zitten en daardoor stikken. Denk dus eerst na voordat je je mondkapje argeloos op de grond gooit en hier op deze manier afstand van doet.

Lezers van Regionieuwshoogeveen hebben een aantal gevonden kapjes op de foto gezet. In de natuur zwerven nog vele malen meer van deze kapjes rond.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord