Algemeen

Vrijwilligersmarkt Hoogeveen trekt veel publiek

Hoogeveen – Met meer dan 35 standhoudende organisaties en meer dan 450 bezoekers was de Vrijwilligersmarkt in de Tamboer op zaterdag 6 oktober jl. succesvol te noemen. Een geanimeerd gesprek tussen jon-geren uit Hoogeveen en burgemeester Loohuis over de toekomst van het vrijwilligerswerk en de rol van jongeren daarbij, krijgt zeker een vervolg.

De Vrijwilligersmarkt leek naadloos aan te sluiten op de warenmarkt buiten: vele bezoekers combi-neerden beide markten op de zonnige zaterdagmiddag. Hoogeveen Vervoert had het geluk zich bui-ten te kunnen presenteren, o.a. met hun bus. Overige organisaties waren in de hal en foyer van de Tamboer te vinden. Daar klonken geregeld gitaarklanken van Vibes en waren er drie zangoptredens van popkoor GAIA Anders.

Tussen de verschillende kramen waren AZC-bewoners druk met het aanbrengen van hennatattoos bij bezoekers en het schrijven van namen in het Arabisch, Chinees of Farsi. Zij hadden over belang-stelling niet te klagen en ook de lekkere hapjes waren in een mum van tijd verdwenen.
Vele geïnteresseerde (potentiële) vrijwilligers wisten de weg naar verschillende organisaties te vin-den en lieten zich informeren over de vrijwilligersvacatures die er zijn. Na de markt volgt meestal een nadere kennismaking en vervolgens invulling van een vacature.
Diverse bezoekers werden gespot tijdens hun zoektocht naar logo’s naar aanleiding van het vrijwil-ligers-logospel uit de Vrijwilligerskrant. De winnaars worden later deze week bekendgemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen