Vlag van de Verenigde Naties wappert bij het raadhuis in Hoogeveen

Van 19 t/m 24 oktober wappert bij het raadhuis in Hoogeveen de vlag van de Verenigde Naties, om stil te staan bij 75 jaar Verenigde Naties.
Nederland werd 75 jaar geleden in mei bevrijd. Op 24 oktober van datzelfde jaar werden de Verenigde Naties opgericht. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN.
Op 24 oktober 2020 staat Nederland stil bij het belang van deze idealen en de rol die de VN hierin heeft gespeeld. Dit aan de hand van 75 persoonlijke verhalen. Elk verhaal brengt inspanningen voor vrede, veiligheid of een daad van medemenselijkheid en (internationale) solidariteit tot leven. 75 indrukwekkende getuigenissen die een blijvende indruk achterlaten. De 75 verhalen en getuigenissen zijn te lezen en te beluisteren op 75jaarvn.vrijheid.nl.
De pandemie die mensen wereldwijd raakt toont juist aan dat we internationaal verbonden zijn en dat de kleinste daad van solidariteit en medemenselijkheid een groot verschil kan maken. Bron Gemeente Hoogeveen
Deel dit bericht!

Geef een antwoord