Echtpaar Dekker-Kuik 60 getrouwd

Hoogeveen – Gezinus Dekker en Bertha Dekker-Kuik zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen over.

Bertha is geboren in Havelte en is 81 jaar oud. Gezinus is geboren in Dwingeloo en is 83 jaar oud. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond. Na het eerste bezoekje aan de dansavond hadden ze meteen verkering.

Voor haar trouwen werkte Bertha in verschillende  “dienstjes”, o.a. bij een huisarts en een kinderarts. Ook heeft ze bijna 3 jaar bij de  Commissaris van de Koningin in Groningen gewerkt. Na haar trouwen werd ze huisvrouw wat in die jaren heel normaal was.

Getrouwd en wel gingen ze in Winschoten wonen waar Gezinus ging werken als onderhouds-monteur. Na een jaar solliciteerde hij bij de brandweer Groningen en tot zijn pensioen is hij altijd brandweerman gebleven.

Na 12 jaar vertrok het gezin naar Leeuwarden. Hun grootste wens was om weer terug te kunnen naar Drenthe. Die kans kregen ze in 1979. Samen genieten ze nu nog in goede gezondheid van hun gepensioneerde leven.  Ze kregen 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Ze genieten beide volop van de klein- en achterkleinkinderen. Ze hebben vandaag op hun trouwdag geweldig genoten van alle aandacht.

Deel dit bericht!

Geef een reactie