AlgemeenPolitiek

ChristenUnie manifest voor jongeren

Op 3 maart heeft Hetty Pullen, lijsttrekker van de ChristenUnie in Hoogeveen, het manifest ‘Hoopvol perspectief’ aangeboden aan Zukarn Withagen. Hij is oprichter van Urban Unity. Nu valt dit werk onder Urban Arts bij Scala. Hij ontving het manifest van negen speerpunten en dit benadrukt het belang om perspectief te bieden aan jongeren in Hoogeveen. Dat is waar hij als begeleider van jongeren aan werkt.

Sinds de start van de hiphopschool in 2005 hebben meer dan 1500 kinderen en jongeren in de gemeente Hoogeveen en provincie Drenthe kennis gemaakt met de activiteiten van de hiphopschool. Deze community wordt geleid door Zukarn Withagen en het is een van de vele manieren om jongeren te bereiken. Naast de jongerenwerkers van SWW is Urban Unity ook een plek in Hoogeveen waar jongeren terecht kunnen. De activiteiten als rap, studio & beatsmuziek, Young TV, draaitafel en vlogs dragen bij aan de groei van jongeren en mogen jongeren er zijn. Zo worden de trends onder jongeren gemonitord en met dit aanbod wordt contact met hen gelegd. In het spreken van hun taal werken ze aan het ontwikkelen van hun competenties. Zukarn: “In het contact met jongeren gaat het erom dat je er bent voor hen. Hier kunnen ze terecht met al hun verhalen en vragen over wat hun zoektocht in het leven is”.

In het manifest wordt o.a. gepleit voor het doorbreken van het taboe op mentale problemen van jongeren. Zukarn ziet dat jongeren volop struggelen met onze prestatiemaatschappij. Ze krijgen veel prikkels en moeten veel verwerken, zeker rond corona. Veel in het leven van kinderen en jongeren wordt mede bepaald door generaties en familieomstandigheden. De toekomst is voor veel jongeren onzeker. Zukarn mag er voor ze zijn, vanuit zijn levensverhaal. Hij verbindt zichzelf met veel jongeren en heeft nog jaren contact en kan zo van betekenis zijn.

Met dit manifest wil de ChristenUnie de komende tijd werken aan de negen speerpunten, samen met jongerenwerkers, scholen en de verschillende partners van de gemeente.  Dan gaat het om o.a. toegang naar laagdrempelige hulp en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Dat vindt de ChristenUnie tegelijk ook een opdracht aan de lokale politiek. Hetty Pullen: “Ik ga me hier vanuit de ChristenUnie de komende jaren voor inzetten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen