Regenboogzebrapad bij Activum

Hoogeveen – Bij het Activum in het Bentinckspark komt een regenboogzebrapad. Het is een idee van het Alfa College. Het college heeft hiervoor toestemming gegeven.

B&W antwoorden dat op vragen van de fractie van de SP in de raad. Leerlingen van het Alfa College gaan het idee zelf uitvoeren.  Hoogeveen is een Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente zich sterk wil maken voor de sociale acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Regenboogzebrapad bij Activum

 • 20 juni 2018 om 12:21
  Permalink

  Wat een flauwe kul weer!
  Een mens is een mens ongeacht geaardheid, daar is geen regenboog gemeente of regenboog zebrapad voor nodig.

 • 20 juni 2018 om 13:04
  Permalink

  Pffff… gaat weer een ton gemeenschapsgeld de balk over…. Iets voor… Van onze centen?

 • 26 juni 2018 om 18:06
  Permalink

  Zijn die regenboogzebrapaden dan wel zogenaamd “rechtsgeldig”?

  “politie-waarschuwt-voor-gevaarlijke-regenboogzebra”

  Inmiddels zijn er in vijf steden regenboogzebrapaden aangelegd om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit: Utrecht, Leiden, Maastricht, Tilburg en Alkmaar. De bezwaren van de politie tegen deze kleurrijke voorzieningen zijn niet nieuw. Daarom is in de meeste van deze steden de gewone voetgangersoversteekplaats niet klakkeloos overgeschilderd met de kleuren van de regenboog. Zo liggen in Utrecht en Tilburg de regenboogzebra’s bewust bij een oversteekplaats met verkeerslichten. Destijds bij de introductie van 2013 liet het Utrechtse college weten: ’Het regenboogzebrapad heeft geen juridische, maar een symbolische betekenis.’

  Verwarring
  Politieman Van Dieken vindt dergelijke zebrapaden ‘zeer ongewenst’. Bestuurders hoeven officieel niet te stoppen en voetgangers moeten er niet op rekenen dat ze voorrang krijgen. Hij wijst er in zijn artikel in Verkeersknooppunt (nr. 197, juli/augustus 2016) op dat het ook ingaat tegen artikel 2 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW). Daarin staat namelijk dat ‘inrichtingen, van welke aard ook, die het verkeer in verwarring zouden kunnen brengen verboden zijn’. De regenboogzebra’s zorgen volgens Van Dieken voor verwarring omdat ze niet voldoen aan de Uitvoeringsvoorschriften van het BABW. Hierin staat dat een voetgangersoversteekplaats (VOP) uitgevoerd moet zijn met dwars op de wegas aangebrachte witte strepen met een tussenliggende afstand van 0,4 tot 0,6 meter. Ook moet het bord L2 voor een VOP zijn aangebracht.

  Andere vormgeving
  Daar voldoen de regenboogzebra’s van Utrecht, Tilburg en Maastricht niet aan. In Leiden op de Nieuwe Beestenmarkt en op de Pettemerstraat in Alkmaar zijn de regenboogzebra’s echter anders vormgegeven. Hier zijn wel degelijk witte banen aangebracht, die liggen in een kleurrijk vlak. Daarmee lijkt wel te worden voldaan aan de Uitvoeringsvoorschriften BABW. Er zijn diverse gemeenten (Zwolle, Rotterdam, Groningen) met het voornemen voor de aanleg van een regenboogzebra.

Geef een antwoord