Veranderingen in politiek Hoogeveen, fractievoorzitters stoppen

Hoogeveen: Na het opstappen van twee wethouders en de val van de coalitie is de rust nog niet weergekeerd in politiek Hoogeveen. Debbie Bruijn-Van den Berg stopt als fractievoorzitter voor de VVD en wordt opgevolgd door Arend Steenbergen, en Ina Prins stopt per direct als fractievoorzitter van GB, haar taak wordt tijdelijk overgenomen door vice-fractievoorzitter Hilma Hooijer.

Het zijn geen politieke redenen voor beide fractievoorzitters om op te stappen, al zou je anders vermoeden gezien de laatste gebeurtenissen die hebben geleid tot de val van de coalitie.

Debbie Bruijn-Van den Berg heeft een andere baan gevonden bij de gemeente Meppel waar zij manager Sociaal Domein wordt. Om belangenverstrengelingen te voorkomen stopt zij haar werkzaamheden voor de gemeenteraad in Hoogeveen.

De fractievoorzitter van GB, Ina Prins, stopt wegens privé omstandigheden. Haar taak als mantelzorger zijn dusdanig toegenomen dat het niet meer valt te combineren met het voorzitterschap van de fractie. Zij blijft wel aan als raadslid. Haar taak zal tijdelijk worden overgenomen door vice-fractievoorzitter Hilma Hooijer.

Zie ook: Twee fractievoorzitters in Hoogeveen stoppen van het DvhN

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord