Stuk dijk in Noordscheschut blijft open voor publiek

Noordscheschut – Bij veel inwoners uit Noordscheschut was veel verwarring ontstaan over een stuk dijk langs de Hoogeveensche vaart in Noordscheschut. Het gaat grofweg om een gedeelte tussen de Meester Kosterweg en de Kromme Jakken.  
Het stuk dijk dat door veel wandelaars en recreanten gebruikt wordt is sinds kort in handen van een particulier. En de geruchten gingen dat de dijk zou worden afgesloten. Maar dit gerucht is door de huidige eigenaar Corn Sok ontkracht. Sinds kort staat er nu wel bij het begin van het privé stuk dijk een hek met informatie waar bezoekers zich aan dienen te houden. In een open brief op de facebooksite van de Schutse Bengel geeft Sok tekst en uitleg over het stuk grond.
1. De dijk langs het weiland, voorheen van de Goede en het perceel van voorheen de familie Tichelaar is mijn prive eigendom. In die zin zou ik zelf kunnen beslissen wat ik er mee ga doen. Nu ben ik niet helemaal van gisteren en besef ik dat het een gelieve wandelroute voor veel dorpsbewoners is. Deze wandelroute afsluiten zal ik daarom niet doen. Wel komen er aan beide zijden hekjes (met dus een doorloop van zeg +/- 1 mtr) te staan met daarop een bord wat vermeld dat je privéterrein betreedt waar een paar regels gelden. Bijvoorbeeld “honden aan de lijn”, “geen hondenpoep toegestaan”.
2. Het onderhoud. Dat blijft de gemeente verzorgen.
3. Het pleintje. In principe is de stichting VaarFietstocht voor het aanmeren van de rondvaartboot (in principe 1 of 2 keer per week in het hoogseizoen) en het uitstappen niet afhankelijk van mijn toestemming. Dit is een zaak van de gemeente en de provincie. Uitstappen zou net op gemeentegrond kunnen maar ideaal zou dat niet zijn. Bovendien is de dijk vaak drassig dus ook zo modderig. Daar komt bij dat de Brugwachterskeet met Dixie velen een doorn in het oog is, vooral voor de bewoners rondom de fietsbrug. In goed overleg met de Gemeente, de provincie en de stichting Vaar Fiesttocht hebben we besloten er een mooi geheel van te maken. Er komt dus een pleintje waar de keet en Dixie op kunnen staan, waar de bezoekers van de VaarFietstocht netjes in en uit kunnen stappen en waarmee aan mijn wens van orde en netheid kon worden voldaan.
Concreet: de dijk wordt niet afgesloten voor wandelaars, onderhoud is geregeld en de opstelling voor de keet en de uitstapplek voor de tochten komt er keurig uit te zien. Ik hoop dat ik hiermee de onrust die er blijkbaar was heb weggenomen. Aan de andere kant hoop ik ook dat mijn wensen ten aanzien van mijn prive-eigendom gerespecteerd zullen worden.
Ik zou zeggen een prachtige en nette oplossing voor alle partijen, waar ook het “Plaatselijk belang” van op de hoogte is.
Met vriendelijke groet,
Corn Sok
In het hoogseizoen leggen ook bootrecreanten aan op het hier bovengenoemde stuk dijk als de reguliere ligplaatsen vol zijn. Het is niet duidelijk of dit dadelijk ook nog is toegestaan.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord