Internationaal dammeester komt Hoogeveen versterken

Hoogeveen – Internationaal meester, Michel Stempher uit Kampen, komt na twee seizoenen weer terug naar damteam Hoogeveen. Het eerste tientalteam van Hoogeveen is dit seizoen, na vier jaar ereklasse te hebben gespeeld, gedegradeerd naar de hoofdklasse. Michel speelde de afgelopen twee seizoenen voor DIOS/Eureka uit Heerlen.

Afgelopen twee seizoenen kampte Hoogeveen met veel invallers. Het bestuur van Damclub Hoogeveen is daarom blij met zijn terugkomst. Ook de spelers van het eerste zijn erg verheugd op de nieuwe captain: “Michel is een ijzersterke dammer en ook een goede vriend van ons allemaal. Onder zijn leiding willen we kampioen van de hoofdklasse worden en met een sterk en jong team weer terug naar de ereklasse.”

“Ik ben erg blij dat ik weer voor Hoogeveen mag uitkomen”, zegt Michel opgetogen. “Ik kan niet wachten op het nieuwe damseizoen. Bij Hoogeveen is het altijd gezellig. De derde helft is net zo belangrijk als het dammen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om het team naar het hoogste dampodium te krijgen”.

In het seizoen 2015/2016 werd Hoogeveen voor het eerst kampioen van de hoofdklasse. Het kampioensteam liet een indrukwekkende record achter: 21 wedstrijdpunten uit 11 wedstrijden en maar liefst 150 bordpunten. In het kampioensjaar was Michel ook teamcaptain van het eerste. “Dit kunststukje willen we zeker proberen te herhalen. En wie weet zit er wel meer in het vat. Maar ik vind het veel belangrijker dat de jeugdspelers ervaring opdoen in de hoofdklasse en nog sterker worden”, aldus de teamcaptain.

Damclub Hoogeveen staat bekend om haar actieve jeugdbeleid. Een aantal jeugdspelers heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is daarom ook logisch dat het eerste team de jeugd veelvuldig gaat inzetten, zodat zij veel leren van de Hoogeveense routiniers.

Tekst en Foto: Zainal Palmas

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie