Zeven jaar celstraf geëist voor overval op bejaarde vrouw

Zwolle/De Krim: Tegen de drie verdachten van een woningoverval op een bejaarde vrouw, in De Krim op 10 december 2018, is een gevangenisstraf van 7 jaren geëist door het Openbaar Ministerie. De drie verdachten zijn de 46-jarige E. B. uit Hoogeveen, de 44-jarige L. B. uit Coevorden en de 20-jarige L. T. uit Drachten, zij hebben gedeeltelijk bekend.
Toen de bejaarde vrouw haar kat naar buiten liet drukte E. B. uit Hoogeveen een taser in haar nek om haar uit te schakelen. Daarna werd ze opgesloten in een krappe meterkast waar zij pas na 15 uur werd gevonden door ongeruste vriendinnen. Door langdurig in een benarde positie te hebben verkeerd heeft het lichaam van de vrouw stoffen aangemaakt waaraan zij had kunnen overlijden, zo bracht het O.M. ondermeer naar voren. De verdachten werden in eerste instantie beschuldigd van poging tot gekwalificeerde doodslag maar dat is veranderd in gewelddadige overval en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
De twee verdachten uit Drenthe, bekenden van justitie, beweerden dat de jongste verdachte de vrouw in de meterkast had opgesloten. Deze ontkende dat. Bij de woningoverval, waarbij de bejaarde vrouw met een taser was bedreigd, werden bankpasjes, gouden ringen, een laptop en een zitmaaier buitgemaakt. Anonieme tips kwamen binnen toen de zitmaaier in het tv programma Opsporing Verzocht werd getoond. Dna van de verdachte uit Leeuwarden werden op de kleding van de vrouw aangetroffen. De Hoogevener en de jongste man uit Drachten worden verminderd toerekeningsvatbaar geacht.
Uitspraak is over 2 weken.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord