112/Misdaad

Overvallers aangeklaagd voor vrijheidsberoving en poging tot gekwalificeerde doodslag

Zwolle/Hoogeveen: De overval op de 83-jarige vrouw in De Krim, op 10 december 2018, had haar fataal kunnen worden, aldus de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de drie verdachten uit Hoogeveen, Coevorden en Drachten dan ook aan van vrijheidsberoving en poging tot gekwalificeerde doodslag.

Bij de overval werd de 83-jarige vrouw in een nauwe meterkast opgesloten waarin ze alleen kon staan. Pas na 15 uren werd de gevonden door een tweetal ongeruste vriendinnen. Volgens het O.M. heeft het lichaam van de vrouw stoffen aangemaakt waaraan de bejaarde vrouw had kunnen overlijden. Het NFI onderzoekt dit nog.

De drie overvallers zouden alleen een grasmaaier hebben willen stelen, de man uit Coevorden zat buiten in de auto te wachten, aldus zijn advocaat. De mannen uit Hoogeveen en Drachten waren de woning binnengedrongen en hadden haar onder bedreiging van een taser in de meterkast opgesloten. Toen een van de verdachten zichzelf aan de hand verwondde met de taser werd de man uit Coevorden telefonisch te hulp geroepen waarna de woning werd doorzocht. Naast de grasmaaier werd ook een elektrische fiets, een laptop en een handtas met inhoud meegenomen.

De verdachte uit Leeuwarden, als enige aanwezig, verklaarde alleen buiten te hebben gewacht. Dit verhaal kon worden bevestigd door een getuige die later een gesprek tussen de Hoogevener en de man uit Coevorden had gehoord. De getuige zal worden opgeroepen. De zaak van de jongeman uit Leeuwarden wordt apart behandeld.

De zaak werd verdaagd vanwege nog lopende (psychische) onderzoeken. De verdachten blijven in voorarrest, zo besloot de rechtbank.

Zie ook: Overval op woning tussen Elim en De Krim (video)

 

Geef een reactie