Hoogeveense verdachte bedreigd en overgeplaatst

Zwolle: Gisteren vond er een pro formazitting plaats betreffende een overval op een 82-jarige inwoonster van De Krim. Daarbij kwam de vrouw bijna om het leven door langdurige opsluiting in een meterkast. Er zijn drie verdachten waaronder een inwoner van Hoogeveen.

Op de zitting bleek dat het Openbaar Ministerie de verdachten beschuldigd van een poging tot gekwalificeerde doodslag en diefstal, ondermeer een zitgrasmaaier en een handtas met inhoud. Doordat de bejaarde vrouw langdurig (15 uur)  in een te kleine ruimte zat opgesloten maakte haar lichaam stoffen aan waaraan zij had kunnen overlijden. Ze werd de volgende dag gevonden door een ongeruste vriendin en overleefde daardoor de overval.

De drie verdachten uit Hoogeveen, Coevorden en Leeuwarden waren gemaskerd en in bezit van een taser. De vrouw trachtte zich te verzetten maar was kansloos. De jongste verdachte uit Leeuwarden is vanwege persoonlijke omstandigheden op vrije voeten. Hij wordt door beide andere verdachten aangewezen als degene die de vrouw in de meterkast opsloot. De man uit Hoogeveen is overgeplaatst van de gevangenis in Leeuwarden naar Zwolle vanwege bedreigingen.

De inhoudelijke rechtszaak is in februari 2020.

Geef een reactie