Schoolrestaurant RSG Wolfsbos weer open voor publiek

Hoogeveen: Ook dit schooljaar organiseren de horeca-leerlingen van RSG Wolfsbos weer wekelijks een restaurantavond. Tijdens deze avond kunnen gasten genieten van een driegangenmenu. Om de chef-koks en kelners uit klas 3 en 4 van de opleiding horeca, bakkerij en recreatie (HBR) alvast te laten oefenen, mochten medewerkers van de school vorige week al een uitgebreid diner testen.

Chef-koks RSG Wolfsbos koken sterren van de hemel

Leren in de praktijk
En een geslaagd diner was het zeker! Bij binnenkomst heten de kelners iedereen van harte welkom. Het is gezellig druk, de tafels zijn keurig gedekt en de haard brandt. Eerst een welkomstdrankje want er wordt nog druk gewerkt in de keuken. Via een groot screen kunnen de gasten zelfs live meekijken in de keuken. Docent Mark Hazen vertelt enthousiast: “Tijdens de lessen zijn we met de leerlingen aan het oefenen in de keuken, het restaurant en de bakkerij. Zo maken we diverse verrassende gerechten en oefenen we het serveren en bedienen. In het begin gaat het vaak een beetje onzeker maar al na een paar lessen krijgen de leerlingen de verschillende vaardigheden aardig in de vingers. Natuurlijk proeven we met elkaar ook wat we maken. Het leuke is dat sommige leerlingen echt versteld staan van wat ze kunnen. Tijdens de praktijklessen van het Daltonberoepen college is het de bedoeling dat leerlingen zich zo goed mogelijk kunnen oriënteren op een gemaakte beroepskeuze. Het schoolrestaurant is een mooi voorbeeld van leren in de praktijk!”

Reserveren
Iedereen is van harte welkom om te komen genieten en te oordelen over de culinaire talenten van morgen! Anders dan de voorgaande jaren is het restaurant naast de woensdagavond ook op de vrijdagmiddag geopend. De ontvangst op woensdagavond is vanaf 16.45 uur, het diner start om 17.00 uur duurt tot ongeveer 19.15 uur. De kosten voor een uitgebreid driegangenmenu bedragen € 8,50 per persoon (exclusief drankjes). Wel dient er tijdig, minimaal de vrijdag van te voren, gereserveerd te worden via telefoonnummer 0528- 262621. Meer informatie is te vinden op www.wolfsbos.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord