RSG Wolfsbos is Gezonde School

Hoogeveen – De projectweek van leerlingen uit klas 1 van locatie Groene Driehoek stond begin juli geheel in het teken van de ‘gezonde leefstijl’. Door middel van diverse activiteiten gingen leerlingen actief aan de slag met dit thema. De week werd afgesloten met de onthulling van het vignet Gezonde School door wethouder Erwin Slomp. De wethouder kreeg hierbij hulp van een aantal leerlingen. Zowel RSG Wolfsbos als de gemeente Hoogeveen zijn heel trots op het behaalde vignet.

Veilige leeromgeving
Roelina Zwiers, coördinator Gezonde School en docente LO van RSG Wolfsbos, licht enthousiast toe: “Als school willen we naast een veilige leeromgeving ook zorgen voor actieve en gezonde leerlingen. We hebben inmiddels een gezonde kantine en we zijn een rookvrije school. Daarnaast is preventie en voorlichting over de zin en de onzin van genotmiddelen van groot belang. Door goede voorlichting in de klas te geven, krijgen leerlingen inzicht in het gebruik en de risico’s van roken, alcohol en drugs. Het doel van preventie en voorlichting is dat de leerlingen leren om een bewuste keuze te maken voor een gezonde leefstijl.”

Kennisoverdracht & bewustwording
De leerlingen vinden het belangrijk dat hun school aandacht heeft voor gezondheid. Ook de manier waarop de school dit aanbiedt, vinden ze prettig. Zo werd er tijdens de projectweek fanatiek gesport tijdens de atletieksportdag, werden er voorlichtingen gegeven door bureau Halt en wijkagentes Renata Hoogland en Jose Jagt en gaf Theatergroep ‘Smoar’ een stoere en aangrijpende theatervoorstelling over genotmiddelen en groepsdruk. Dat maakte indruk en zette de leerlingen aan het denken. Kortom een geslaagde projectweek en het vignet Gezonde School als bekroning. Foto: Roelina Zwiers

Geef een reactie