Zaterdag demonstratie tegen sluiting verloskunde en kindergeneeskunde

Hoogeveen – Zaterdag 19 mei zal er om 12.00 uur een demonstratie worden gehouden tegen de besluiten van TREANT om afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde te sluiten in Hoogeveen.

Het is nu of nooit!!!

De politieke helft van Uitkijkpunt Bethesda roept mensen op om mee te doen. Op de  facebookpagina meld het uitkijkpunt het volgende: Op 18 maart 2017 zat de Tamboer stampvol met ouderen die zich zorgen maakten over de plannen van de Treant Zorggroep. Nu hebben vooral zwangere vrouwen en jonge ouders (maar ook oma’s en opa’s) reden tot grote bezorgdheid.
De politieke helft van het comité Actie voor Bethesda bestaat uit SP en GroenLinks. Zij organiseren a.s. zaterdag een grote demonstratie bij Bethesda. Verloskunde en kindergeneeskunde mogen niet uit Hoogeveen verdwijnen, dus moet Hoogeveen opnieuw de mouwen opstropen en de vuisten ballen.
Ernstig zieken zullen daar geen last van hebben. Die liggen niet meer in Bethesda, maar in Emmen, Zwolle, Groningen of wie weet waar. Bethesda staat zoveel mogelijk leeg in het weekend.
De duizend demonstranten die in 2013 een dijk voor Bethesda opwierpen zijn niet genoeg geweest. Als Hoogeveen Bethesda niet aan Treant ten onder wil laten gaan moeten er duizenden Hoogeveners op de been komen. Het is nu of nooit!!! Voor de zwangere en de kinderen!!!

De SP fractie veroordeelt de sluiting

De SP fractie veroordeelt de sluiting van de kinderafdeling en kraamafdeling. Talloze malen hebben wij, samen met Groen Links, politiek Hoogeveen opteron om in actie te komen tegen Treant. Maar de partijen zagen meer in ‘het in gesprek blijven’, actie voeren was te voorbarig. Tijdens de verkiezingsdebatten, waar ziekenhuis Bethesda vaak ter sprake kwam, werd er door menig partij hard geroepen dat de basiszorg (dus ook kraamvrouwen etc) behouden moest blijven. Maar van meer dan alleen woorden kwam het niet.

De SP en Groen Links willen daarom zaterdag 19 mei, om 12 uur, een lawaaidemonstratie gaan houden bij Bethesda. Het in gesprek blijven heeft niets opgeleverd, we moeten de inwoners van Hoogeveen en omgeving, de politiek én het bestuur van Treant laten zien dat wij het niet langer pikken.

Zodra er meer informatie is over deze demonstratie, leest u het hier.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Zaterdag demonstratie tegen sluiting verloskunde en kindergeneeskunde

 • 16 mei 2018 om 08:46
  Permalink

  Een lawaai-demonstratie. Kalf/put.

  Ernstig zieken zijn al verplaatst naar andere locaties? Really Frits?
  Iedereen die in het Bethesda ligt heeft behoefte aan rust.
  Maar er staan ook nog gebouwen naast waar ernstig zieke mensen verblijven.
  Dementerende, geesteszieke mensen, die in paniek raken als hun ritme wordt verstoord.

  Ga bij het hoofdkantoor staan of bij het huis van Carla van der Wiel. Of voor het gemeentehuis. Maar geen politiek geblèr in de oren van onschuldigen. Denk nog eens.

 • 16 mei 2018 om 12:43
  Permalink

  Een stuk over Sp en Groen links …. Maar hoe denken de andere politieke partijen er over??

  • 16 mei 2018 om 18:17
   Permalink

   Het zelfde. Alleen dat zijn geen lawaaimakers.
   Al laat je er F16’s laag over vliegen, Treant zit zwaar in de problemen, daar kan de politiek niets aan veranderen. Dit is voor de bühne.

Geef een antwoord