Grote Fancy Fair bij Oosterkerk in Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 06 april opent de Oosterkerk, Leeuweriklaan 35 te Hoogeveen van 9.00 tot 16.00 uur haar deuren voor de jaarlijkse Fancy Fair. Deze Fancy Fair is één van de grotere in de regio. Ook dit jaar worden er honderden belangstellenden verwacht.

De bezoekers zijn vooral onder de indruk door de variatie aan spullen die te koop zijn. Vanwege de hoeveelheid zijn ze opgesteld in verschillende hoeken van de kerk: 2e hands spullen, boeken, cd’s, divers glaswerk, speelgoed en nog veel meer! Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals spelletjes, cup cake versieren, grabbelton en springkussen. De leden van de kerk hebben allerlei cakes en taarten gebakken die te koop worden aangeboden. Uiteraard zijn er ook weer de hamburgers en andere hapjes. De fotoclub “Highlight” is aanwezig om fotosessies te maken van kinderen, gezinnen, stelletjes of individuen.
Op vrijdag 5 april tussen 15 .00 en 20.00 uur is de kerk open voor de inbreng van spullen voor de verkoop. Televisies of grote meubels worden geweigerd.

opbrengst voor twee projecten: Jeugd van Gambia en Roemenië.
Elke 2 jaar gaat er een groep mensen vanuit de Oosterkerk naar Gambia om daar te helpen bij een school. Dit zijn voornamelijk bouwprojecten. De school zelf heeft nauwelijks inkomsten, waardoor onderhoud en herstelwerkzaamheden aan de school in de knel komen. Door te investeren in deze school wordt het hele dorp geholpen. Elke keer als een groep uit Hoogeveen naar deze school gaan, zien ze dat deze hulp de vooruitgang in het dorp mogelijk maakt.
Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een project in Roemenië. Dit project maakt het mogelijk dat mensen een toilet en douche in hun huizen bouwen. Nu zit het toilet meestal buiten achter het huis. In augustus en september worden er beren in de dorpen gesignaleerd. Daarom is het gevaarlijk om naar buiten te gaan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord