O.M. wil € 210.000,- van wietkweker

Assen/Alteveer: Een inwoner van Alteveer (Dr.) die in december vorig jaar werd veroordeeld voor het kweken van wiet, stond deze week weer voor de rechter omdat het O.M. een bedrag van € 210.000,- vordert in het kader van beslagneming van geld verkregen door criminele handelingen.

De man werd vorig jaar in Assen veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen deze veroordeling. Destijds verklaarde hij uit nood de wietkwekerij te zijn begonnen om een alternatieve behandeling van zijn zieke echtgenoot te kunnen betalen. De behandeling sloeg niet aan en de vrouw is overleden.

Eind 2016 werd bij de man een wietkwekerij in de schuur aangetroffen met meer dan 500 planten. Ook werd er een ploertendoder en twee gaspistolen aangetroffen. De politie is van mening dat er al in 2015 is gestart en er 11 keer is geoogst hetgeen meer dan € 200.000,- moet hebben opgebracht, volgens de berekening. De man beweerde dat er slechts 2 keer was geoogst en dat de opbrengst zwaar tegenviel.

De man heeft de nota voor illegaal afgetapte stroom (ruim € 8.000,-) inmiddels betaald.

Uitspraak 7 mei.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord