15.000 euro voor 40 extra stoelen raadzaal

Hoogeveen – Het college schaft 40 nieuwe stoelen aan voor het publiek in de raadzaal. Dit is gisteravond besloten. Het komt regelmatig voor dat er bij vergaderingen zoveel publiek is dat er te weinig zitplaatsen zijn.

PVDA, VVD, SGP en CU waren het hier absoluut niet mee eens en stemden tegen. Een veel gehoord verwijt was dat het wel zeer buitenproportionele  uitgave is voor een paar stoelen. Vooral in een tijd dat er zeer forse bezuinigingen staan te wachten in het sociaal domein is dit een uitgave die daarmee niet in lijn ligt, was een veelgehoorde uitspraak van de nee stemmers. Sinds kort kunnen raadsvergaderingen thuis ook via het internet worden bekeken. Als het publiek meer bekend wordt met dit medium neemt het bezoek aan de raadsvergaderingen misschien af.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “15.000 euro voor 40 extra stoelen raadzaal

  • 16 maart 2019 om 13:29
    Permalink

    15.000 euro voor 40 stoelen? Dat is € 375,00 per stoel. Moet wel degelijk spul zijn natuurlijk. Alleen verbaast het me dat er zoveel belangstelling is voor de vergaderingen van de raad. Je kunt het ook lekker thuis op je tablet of telefoon bekijken.

Geef een antwoord