SP ‘Energierekening omlaag, vervuilers betalen

Hoogeveen. Zaterdagmiddag was de SP Drenthe met veel mensen in het stadscentrum. Onder aanvoering van lijsttrekker Greetje Dikkers en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman gingen SP-ers in gesprek over actuele kwesties; ondermeer over de hoge energierekeningen en de afbraak van de gezondheidszorg.

Naar de mening van de SP heeft dat alles te maken met de politiek vanaf de paarse kabinetten, van Kok, Balkenende en Rutte. Inmiddels is het taboe over de veronderstelde heilzame werking van de markt binnen de gevestigde politiek doorbroken. De staat is er na de overname van banken nu ook toe overgegaan aandelen van de KLM terug te kopen. Volgens de SP is het hoog tijd het nu zeker ook over een andere boeg te gooien met de ziekenhuiszorg en de energievoorziening. Dat biedt naar de mening van de socialisten ook de basis het Bethesda ziekenhuis voor Hoogeveen overeind te houden.
Bij de Cascade voerden de SPers een act op (foto). De macht van de markt, afgebeeld als het kapitalistische monopolymannetje, werd door een rode muur aan SP’ers letterlijk over de reling gekieperd. Ruim 100 mensen tekenden in het centrum van Hoogeveen voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

Dikkers en Beckerman spraken aansluitend op een openbare avond van de SP Drenthe in de Vredehorst over de plannen van de partij. Dikkers: ‘Het moet rechtvaardiger in Nederland en ook in Drenthe. Wij kiezen voor vooruitgang van velen in plaats van de winst van enkelen. Dat wat van ons allemaal is eisen we op. Van openbaar vervoer tot energie, van ziekenhuizen tot onderwijs. We laten politici niet meer wegkomen met ‘daar gaan we niet over’. Iedereen voelt dat verandering in de lucht hangt, de grootste marktadepten slaan aan het twijfelen. Laten we zo snel mogelijk onze voorzieningen terugpakken.’
Beckerman over de energiepetitie van de SP: ‘Terwijl Rutte zijn rijke vrienden matst, schiet de energierekening van heel veel Nederlanders door het plafond. Shell maakt 18 miljard winst, pompt de grond onder de voeten weg en krijgt korting en cadeautjes. Ondertussen moeten gezinnen van het kabinet maar leningen afsluiten voor dure warmtepompen en Tesla’s helpen subsidiëren. Dat is niet rechtvaardig en moet precies andersom.’
De SP roept iedereen op de petitie tekenen. https://doemee.sp.nl/energie Inmiddels hebben 500 Drenten dat al gedaan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord