Roué Verveer en Noord Nederlands Orkest in De Tamboer

Hoogeveen – Donderdag 7 februari komt de altijd vrolijke cabaretier en stand-upper Roué Verveer naar De Tamboer. Hij behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te imporviseren. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met zijn gloednieuwe theatervoorstelling wederom een ijzersterke voorstelling neer.

heppie de peppie met cabaretier roué verveer

Foto Raul Neijhorst

Kaarten zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Noord Nederlands Orkest speelt bekende Mozart Symfonie in De Tamboer

Hoogeveen – Het Noord Nederlands Orkest speelt vrijdag 8 februari Symfonie 40 van Mozart in De Tamboer, de bekende symfonie waarvan íedereen wel iets kent. Het wordt echter geen traditioneel klassiek concert in de zaal, maar een avond met de sfeer van een popconcert! De orkestleden spelen in de foyer, waar alleen staanplaatsen zijn. Het Noord Nederlands Orkest wil hiermee laten zien dat klassieke muziek en popcultuur prima samen gaan. Bezoekers kunnen ondertussen dus gewoon een drankje halen aan de bar. Ook is er een Solo door altviolist Florian.

40e Symfonie

Stel je eens voor: je bent 31 jaar, je hebt net een kind verloren, je echtgenote is ziek en je zit diep in de schulden. En dan schrijf je een symfonie die 230 jaar later nog altijd als één van de beroemdste en allermooiste uit de muziekgeschiedenis geldt. Dat is het verhaal van Mozart en zijn 40e Symfonie. Iedereen – ook mensen die nooit naar klassieke muziek luisteren – kent de eerste maten, bijvoorbeeld als ringtone. Nu zou je op grond van Mozarts situatie verwachten dat het een treurig stuk is. Ook al omdat hij het in mineur, een droevige toonsoort, schreef. De muziek zal zeker kippenvel bezorgen, maar tegelijk vrolijk stemmen. De 40e Symfonie is wel eens omschreven als een lach in een traan. En zo is het precies!

15-10-2017
NNO / Noord Nederland Orkest
Groningen
© foto Hoge Noorden / Jacob van Essen

Solo

Het Noord Nederlands Orkest is een van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De musici uit dit orkest zijn afkomstig van overal ter wereld. Het orkest kent bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen. Waar het normaal gesproken gaat om het creëren van een symfonie tussen deze musici, focust Solo juist op het individu. Want wie zijn eigenlijk die mensen die in een orkest spelen? Waarom kozen ze voor de muziek en voor hun specifieke instrument? Welke ontberingen hebben ze doorstaan om zo goed te worden (of ging dat vrij makkelijk?) en hoe zijn zij in Noord-Nederland terecht gekomen? Altviolist Florian laat zijn instrument deze keer deels staan en vertelt zijn persoonlijke verhaal in een korte solo.

Kaarten voor het concert zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord