Drenten mogen het diepst in de buidel voor wegenbelasting

Regio – Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) betalen we in Drenthe de meeste wegenbelasting per jaar, op de voet gevolgd door de Provincie Groningen.

De wegenbelasting bestaat uit een Rijksdeel en een deel dat bestemd is voor de provincies. De belastingbetaler krijgt overigens maar één aanslag. Het Rijk verwacht voor 2019 opbrengsten van bijna 4,3 miljard euro, 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Provincies verwachten ruim 1,6 miljard euro te ontvangen, 2,5 procent meer dan in 2018. In eerdere jaren hadden veranderingen in fiscale maatregelen effect op de opbrengsten, maar in 2018 en 2019 zijn de verwachte opbrengsten vooral hoger door meer autobezit en hogere tarieven bij het Rijk en enkele provincies.
Drentse benzinerijders met een auto van 1.151 tot 1.250 kilo betalen dit jaar 616 euro. Dieselrijders in dezelfde gewichtsklasse moeten 1.256 euro per jaar betalen. Daarmee zijn benzinerijders 4 euro duurder uit. Dieselrijders betalen 12 euro meer.  bron: CBS

Wil je weten wat jij per jaar kwijt bent aan wegenbelasting, kijk dan even HIER

Op de site van Independer kunt u alle kosten van verzekering tot wegenbelasting berekenen. Klik hier om naar de site van Independer te gaan.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord