Opnieuw 2e plaats voor Noordscheschut PWZ

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een uitstekend verlopen Protos Weeringzaaltoernooi afgesloten in de sporthal te Angelslo. Ook op de finaledag presterende men super, men bereikte voor de derde maal op rij de grote finale. Hierin bleek opponent MSC een maatje te groot, en ging de equipe van Marc van Meel en Gerjan Brakel jammerlijk met 0 – 7 de bietenbrug op. Ondanks deze domper, kunnen spelers en begeleiders super trots zijn op wat ze met elkaar, ook deze Protos-jaargang, weer hebben gepresteerd.

Loting
Na het gebruikelijke openingswoord van de organisatie en de festiviteiten rondom miss Ganzenhoedster, werden de zes teams en de bijbehorende supportersscharen welkom geheten. Hierna volgde de loting. Noordscheschut belandde in een poule met MSC en Nieuw Buinen. Een pittige klus, maar zeker niet onoverkomelijk.

MSC
De openingswedstrijd was het treffen tussen MSC en Noordscheschut. Vanaf het beginsignaal ontstond er een boeiend schouwspel. Noordscheschut poogde de tegenstander vroegtijdig onder druk te zetten, en MSC, beschikkende over technisch begaafde spelers, probeerde zich hier onderuit te voetballen. Nadat de behendige Jimmy Veldmate de paal had getroffen voor MSC, was aan de ander kant Nick Koster dicht bij een treffer. Zijn vizier stond echter nog niet op scherp, want zijn inzetten verdwenen voorlangs en over. In de 3e minuut opende Justin Benjamins, na een misverstand in de Noordscheschutdefensie, de score en schoof het speeltuig in het lege doel. Na deze treffer was Melvin Mol dicht bij de gelijkmaker, zijn inzet ging rakelings voorbij het doel van doelman Remon Benjamins. Aan de andere zijde moest Wiebe Zinger enkele malen redding brengen op inzetten van MSC. Nadat Kevin van Dalen zijn inzet naast zag gaan, was het in de 8e minuut dan toch raak. Goed voorbereidend werk van Mol stelde Koster in staat om de 1 – 1 aan te tekenen. Het spel golfde in een razend tempo op en neer, dit beloofde was voor de rest van de finaledag. Schoten van Aron Boer en Mol troffen geen doel, aan de andere zijde stond Zinger andermaal zijn mannetje. Het duurde tot aan de 19e minuut voor er opnieuw werd gescoord. Een kanonskogel van Noah Schuurman bracht de 1 – 2 voor MSC op het scorebord. Toen enkele minuten later Benjamins de score naar 1 – 3 tilde leek de wedstrijd beslist. Toch gaf Noordscheschut niet op. Een schot van Mol kon nog worden gekeerd, toch kon MSC een minuut later niet voorkomen de dat Koster, vanuit de draai geschoten, de 2 – 3 aantekende. De spanning leek even terug te komen, maar toen Camiel Fidom in de slotseconden de 2 – 4 aantekende was het pleit beslecht.

Nieuw Buinen
Nadat MSC en Nieuw Buinen onderling 1 – 1 hadden gespeeld, was de missie voor Noordscheschut duidelijk: winst was genoeg voor het bereiken van de kruisfinales. Vanaf het beginsignaal ontspon zich een boeiend schouwspel. Er vielen over en weer kansen te noteren. Doelpogingen van Koster, Mol, Jos Kroezen en Rick Veldman vonden niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde keerde Zinger een aantal inzetten en raakte Theo Gennissen de paal. In de 8e minuut brak Melvin Mol de ban. Met een vlammend afstandsschot liet hij de keeper van Nieuw Buinen volstrekt kansloos, 1 – 0. Na deze treffer ging men meteen op jacht naar meer. Men zette Nieuw Buinen vroegtijdig vast en probeerde de opponent de genadeslag toe te dienen. Hier slaagde men spoedig in, want met een bekeken schot vanaf de eigen helft, tilde Mol de score naar 2 – 0. Hierna verving Nieuw Buinen de keeper voor een veldspeler. Dit leverde druk op, maar de uitvallen van Noordscheschut bleven gevaarlijk. Ton Kamping was dicht bij een treffer, maar mikte vanaf eigenhelft het leer net langs de verkeerde kant van de paal. Nieuw Buinen bleef de druk opvoeren, maar men strandde meermaals op Zinger of op de paal. Aan de andere zijde ging een inzet van Van Dalen op de lat. Toch konden de ijverig verdedigende Schutters niet voorkomen dat Thijs Hateboer in de 22e minuut de 2 – 1 binnenschoot. Hierna volgden nog enkele bloedstollende minuten. De wilskracht van Noordscheschut en het feit dat Nieuw Buinen in de laatste minuten een gele kaart ontving, en dus met een man minder kwam te staan, zorgde ervoor dat men de 2 -1 over de eindstreep trok. De kruisfinale was bereikt!

Kruisfinale ASVB
Noordscheschut mocht aantreden in de tweede kruisfinale tegen, de winnaar van poule B, ASVB. In de beginfase golfde het spel openneer. Een inzet van Van Dalen ging naast en aan de andere zijde haalde Mol een inzet van ASVB van de doellijn. In de 4e minuut was het dan toch raak. Na een voortreffelijke actie van Koster, omspeelde hij de keeper en schoot op weergaloze wijze de 1 – 0 binnen. Na deze treffer volgde eenzelfde spelbeeld, kansen aan beide zijden. Aan Noordscheschutzijde waren Koster en Mol enkele malen dichtbij. Aan de andere zijde voorkwamen paal en lat een treffer voor ASVB. In de 10e minuut deed Rick Veldman een duit in het zakje en schoof beheerst de 2 – 0 tegen de touwen. Het vak met Noordscheschut supporters, met vele honderden afgereisd naar Angelslo, barstte uit zijn voegen en kon zijn geluk niet op. Na deze treffer bracht Zinger voortreffelijk redding op een één tegen één situatie. Aan de andere zijde waren Boer, Kroezen en Koster dicht bij een derde treffer. In de 13e minuut was het dan toch raak voor ASVB. Men liet zien over goede zaalvoetballers te beschikken. En na een mooie aanval werd bij de tweede paal de 2 – 1 binnengeschoven door Mart van der Veen. Noordscheschut herstelde zich spoedig. Een vrije bal van Mol spatte nog uiteen op de lat. Enkele minuten later maakte Koster de bevrijdende 3 – 1. Ook na deze treffer regen de kansen zich aaneen, voor beide teams. Aan de ene zijde stond Zinger zijn mannetje en werd bij vlagen bijgestaan door paal of lat. Aan de andere zijde waren Kroezen, Koster, Mol en Kamping dicht bij een vierde treffer. Beide teams scoorden echter niet meer. Zodoende werd met een 3 – 1 eindstand voor de derde maal op rij de grote finale van het Protos Weeringtoernooi bereikt, een prestatie van formaat!

Finale MSC
In de finale trad Noordscheschut opnieuw aan tegen MSC, waar men eerder op de middag al met 2 – 4 van had verloren. Al in de eerste minuut was het raak voor de Meppelers. Benjamins strafte een onoplettendheid achterin af en bracht de 0 – 1 op het scorebord. MSC, maar spelend met één wisselspeler, liet er geen gras over groeien en enkele minuten later tekende Fidom voor de 0 – 2. Noordscheschut probeerde het wel, maar schoten van Koster, Van Dalen en Mol vonden niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde liet MSC zien over veel technisch vermogen te beschikken. Men combineerde en soleerde er lustig op los, en in de 8e en 10e minuut tilde de behendige Veldmate de score naar 0 – 4. Het geloof bij Noordscheschut was verdwenen. Helemaal toen Benjamins na een ongelukkige actie van Zinger de 5 – 0 in het lege doel schoof. De angel was uit de wedstrijd, de strijd was gestreden. In de tweede helft maakte MSC nog twee treffers, andermaal Veldmate en Benjamins waren trefzeker. Noordscheschut probeerde nog wel de spreekwoordelijke eer te redden, maar reddingen van Benjamins en de paal stonden dit niet toe.

Nabeschouwing
De cup met de grote oren ging naar MSC, terecht gezien het grote arsenaal aan begenadigde zaalvoetballers. De uitslag in de finale was duidelijk, maar ook de mannen van Noordscheschut kunnen terugzien op een voortreffelijk toernooi. Op de tweede plaats geëindigd, en dat is van de honderd deelnemende verenigingen een prestatie van formaat! Men verzorgde drie voetbalfeesten in Het Activum, waar de Schutters gedurende drie avonden glansrijk poulewinnaar waren. Ook op de finaledag streed men voor wat men waard was en bracht de vele meegereisde toeschouwers veelvuldig in extase. Een topprestatie, waarvoor de heren na afloop in het clubgebouw van Noordscheschut ook passend werden onthaald. Een topprestatie: waar een klein dorp groot in kan zijn! Volmondig en trots: Een Schutter ben je niet even, maar heel je leven!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord