Sport

Sofie van Rooijen wint Drentse Acht van Westerveld

Dwingeloo – Sofie van Rooijen (21) heeft vanmiddag haar eerste UCI-zege in Dwingeloo behaald door de Drentse Acht van Westerveld op haar naam te zetten.

De renster van het VolkerWessels Women’s Pro Cyclingteam werd met succes gelanceerd voor de sprint door een sterke lead-out van haar ploeggenotes. In de beslissende kopgroep van 24 vrouwen wist Van Rooijen de sprint te winnen en hield ze de Italianen Chiara Consonni en Rachele Barbieri achter zich.

Vandaag reden de wielrensters op een aangepast parcours, omdat de politie Noord-Nederland niet langer haar medewerking wilde verlenen aan het begeleiden van wielerkoersen. Het nieuwe traject leidde de rensters van Dwingeloo naar Ansen, waar ze zeven omlopen van zestien kilometer tussen Ansen, Oosteinde en Havelte aflegden.

Al in de eerste negen kilometer naar Ansen ontstond er scheiding in het peloton, waarbij 26 rensters voorop bleven. Anniek Mos uit Ruinen won de eerste premiesprint, maar kon het tempo van de voorste groep in de laatste omloop niet volhouden en moest uiteindelijk toegeven.

Foto’s: © Jochem van de Weg

Mede mogelijk gemaakt door Dusseldorp BMW Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen