Sport

Hoogeveen zaterdag blijft op titelkoers

NIEUWLANDE – Het was zaterdag David tegen Goliath in Nieuwlande tussen SCN en titelkandidaat Hoogeveen zaterdag. Het was echter wel Goliath die aan het langste eind trok en daarmee het vonnis velde over SCN. De ploeg van trainer Roel Smand degradeert na één seizoen weer naar de vierde klasse, terwijl Hoogeveen na de 1-4 zege de titelkansen in eigen hand blijft houden.

Verslag, samenvatting + interview: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Bij Hoogeveen hoopt men nog steeds op de dubbel; een kampioenschap op zaterdag en zondag. Dat de kampioenskoorts toeneemt bleek ook wel uit het grote aantal supporters dat de ploeg was nagereisd.
Bij SCN overheerste vooral het realisme. Theoretisch was er nog een kans op handhaving, maar die kans was wel erg klein. De ploeg van Roel Smand wordt al het hele seizoen met pech achtervolgd. Naast het vele blessureleed zorgden het grote aantal afgelastingen voor een enorm vol programma tijdens het slot van de competitie. Daarnaast is het duidelijk dat men kwaliteit tekort komt.

VOORSPRONG
Hoogeveen zette zaterdag meteen de toon en kwam al snel op voorsprong. Een vrijetrap van Marcel Linthorst werd gekeerd door doelman Leon Reitsma, waarna Eduard Kobes vogeltje vrij de bal in de rebound alsnog in het doel kon werken. Toch verzuimde Hoogeveen afstand te nemen. Het hield de bal te lang aan de voet en de inspeelpass was vaak onnauwkeurig. Hierdoor bleef het gevaar van een onnodige tegentreffer om de hoek loeren.
Na 22 minuten ontsnapte het ook toen Devlin Hartman de bal in het strafschopgebied licht met de arm beroerde. Scheidsrechter Huizinga zag er echter geen strafschop in. Dat zag hij vlak voor rust aan de andere kant wel toen Jesse de Haas licht werd aangeraakt door Reitsma. Marcel Linthorst faalde vervolgens niet vanaf de strafschopstip.

WAKE-UP CALL
Vlak na rust had SCN zomaar terug kunnen komen in de wedstrijd toen Bart van Vliet vrije doorgang kreeg. Oog in oog met doelman Raymon Slot wist hij echter niet te scoren. Het was misschien wel kenmerkend voor het seizoen van SCN waarin scoren een groot probleem bleek te zijn.
Voor Hoogeveen was het een wake-up call en men zette er een tandje bij. De resulteerde al snel in de beslissende derde treffer. Een fraaie aanval opgezet door Geert Jan de Blecourt belandde via Jan Benjamins bij de scorende Jacco Tuinstra. Marcel Linthorst en Jan Benjamins waren hierna dichtbij de vierde treffer en die viel uiteindelijk na bijna een uur spelen. Jesse de Haas schoot een vrijetrap achter doelman Leon Reitsma, die er deze keer niet goed uitzag.
Hoogeveen ging hierna op jacht naar meer, maar balverlies van Joy Eising werd uiteindelijk afgestraft door Bart van Vliet die deze keer oog in oog met Slot niet faalde. Ondanks aandringen van Hoogeveen werd er vervolgens niet meer gescoord.
Hoogeveen kan zich nu opmaken voor de kraker van aankomende zaterdag thuis tegen Lutten. Voor SCN is het uithuilen en opnieuw beginnen in de vierde klasse.

SCN – Hoogeveen zaterdag: 1-4 (0-2). Scoreverloop: 12e Eduard Kobes 0-1, 40e Marcel Linthorst (pen.) 0-2, 51e Jacco Tuinstra 0-3, 56e Jesse de Haas 0-4, 65e Bart van Vliet 1-4. Scheidsrechter: Huizinga. Opstelling Hoogeveen: Slot, Hartman (Duinkerken), Kobes, De Blecourt (Diphoorn), Eising, Vreeling, Tuinstra (Roemahlewang), Ruben de Haas, Linthorst, Benjamins, Jesse de Haas.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: